Chiar dacă a început stagiunea în septembrie 2016, Teatrul Stela Popescu a intrat în 2017, la doar câteva luni de la instituţionalizare, cu un portofoliu consistent: 7 titluri, 7 premiere, 3 distincţii internaţionale (Trofeul ROMANIMA de la Nurnberg, PLACHETA DE ONOARE de la Veliko Tîrnovo, GRAND PRIX – Viena Stars), două programe educaţionale, 2 festivaluri itinerante. Nu sunt statistici, ci evenimente aplaudate la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor, de peste 740 de mici melomani la fiecare spectacol (şi sunt lunar 8-10 reprezentaţii), în turnee în ţară, dar şi în Germania, Austria, Bulgaria.
În scurt timp Teatrul Stela Popescu şi-a câştigat un public fidel, mii de fani care vor să fie prezenţi la toate evenimentele sale – de la lumea grădiniţelor (încântată în special de balete, de dansuri) până la elevii, tinerii care aplaudă ritmat cupletele din musicalurile “Aladin“,“Chiriţa la Iaşi“ (inegalabilă creaţia Stelei Popescu în premiera TSP care a inaugurat anul 2017) (foto), melodiile populare din celebre vetre folclorice “România, ţară magică”, crochiurile dansante, pline de virtuozitate din galele “Stela şi prietenii ei”, “Secretele hiturilor”, “De la Chiriţa la Harap-Alb”.
Deci, nu este întâmplător că printre cele 12 premiere absolute, printre cele 15 titluri ce vor fi rulate în 2017, Agenda TSP include: Baletul academic “Harap Alb” – Evenimentul lunii februarie a.c., musicalurile “DL. Goe şi ai lui”, “Vrăjitorul din Oz”, operele camerale “Luna” de CARL ORFF, “Povestea Soldatului” de Stravinski, baletele “Şeherezada”, “Pasărea de foc”. Apoi, cea de a II-a ediţie a Festivalului Cântecului care face minuni şi a Festivalului Hiturilor – manifestări itinerante, la şcoli speciale. Iar în TOP – prima ediţie a Festivalului Internaţional Folclorul Copiilor – unicat în viaţa artistică internaţională, care se va derula în perioada 27-30 mai a.c, sub egida EAFF, UNESCO – pentru care au şi început să apară solicitări din Turcia, Bulgaria, India, Grecia, România.
TSP este un teatru muzical tânăr, cu un ansamblu de balet performant, condus de Ştefan Soare, cu remarcabile voci de operă (Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidariu, Ştefan Popov), cu tineri solişti pop – Bogdan, Jennifer, mereu ovaţionaţi la scenă deschisă.
“Am fost numiţi de către forurile internaţionale <Eminenţi ambasadori ai Bucureştiului, ai României>. Critica de specialitate a subliniat originalitatea, dinamismul, verva producţiilor noastre. Dar peste toate, aplauzele copiilor când gongurile anunţă începerea spectacolului, freamătul lor, al celor 750 de pretenţioşi melomani, la fiecare cuplet, moment coregrafic deosebit – dau acea emoţie, acea energie greu de descris, dar fără de care nu poate fi atinsă vibraţia ARTEI“, declară Smaranda Oţeanu-Bunea (foto), Manager şi Director fondator al Teatrului Stela Popescu.