Dacă vă îndoiţi că pe litoralul nostru mai este loc de vreun ac, mergeţi zilele acestea în Sud, adică prin Neptun, Olimp, Venus, şi convingeţi-vă singuri. Pe plajă, cel mai sigur este să te bronzezi în picioare.
Pe stradă, prin târguri de tot felul, nici chiar în Portul turistic al Mangaliei, nu ai loc să respiri, să parchezi o bicicletă , darmite un autobuz – precum cel cu care a venit Teatrul Stela Popescu la Festivalul Tinereţii – scena plutitoare binecunoscută dedicată unor evenimente artistice, competiţii estivale susţinute de tineri muzicieni.
Pentru că acolo, în port, în faţa unei audienţe de peste 1.500 de spectatori de toate vârstele- chiar se întâmplă de ani de zile un miracol, şi publicul vine, aşteaptă cu mare răbdare artiştii, se bucură de fiecare moment reuşit. E o tradiţie! Dar nu ştim ce scurtcircuit s-a întâmplat şi toată acţiunea a fost blocată! Nu ştim ce vină aveau zeci de copii înscrişi în concurs, de ce trebuiau să pătimească părinţii plătind tot felul de dări de participare, aşteptând ore în şir miracolul începerii competiţiei?! Nu ştim de ce nu au intervenit oficialităţile oraşului – pentru că până la urmă despre Mangalia era vorba, nu despre un cătun oarecare?! Nu ştim şi nici nu ne interesează, dacă cei vinovaţi de acest fiasco vor plăti vreodată.
Publicul, însă, nu iartă! Pentru că acolo, pe mal, în faţa scenei plutitoare, la data şi ora ştiută – 4 august, ora 20:00, Teatrul Stela Popescu era aşteptat de sute şi sute de melomani! Şi chiar dacă a trebuit să ne organizăm singuri- scenă, sunet, tot ce trebuie , pentru că pe barjă bătea vântul – cu un efort tehnic considerabil- la ora 20:00 spectacolul STELA ŞI PRIETENII EI a început ! Stela Popescu – Cap de afiş, a fost ovaţionată, soliştii, baletul – de asemenea, echipa tehnică – Stere Enişor, Paul Hîncu, Cornel Vladu… Iar după multe aplauze, sesiuni de fotografii şi autografe – turiştii, localnicii,în drumul nostru prin port, spre autocar, ne-au spus: ”Felicitări, aţi fost grozavi, aţi salvat Festivalul!”
Soliştii – Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Gabriela Daha, Ştefan Popov, Andreea Blidariu, dansatorii – Alis, Claudia, Cristina, Ana, Maria, Silvia, Monica, Anuka, Andrei, Octav, Ionut, Zoran, Andrew, Alex, tinerele vedete Roberta, Bogdan, Jennifer – au dansat şi cântat Finalul la lumina felinarelor.
Cu o seară înainte, pe data de 3 august, la Tabăra de la Comorova, vreo 300 de copii aplaudaseră în forţă finalul reprezentaţiei noastre luminate de câteva reflectoare, ce-i drept, dar mai ales de lună.
A fost fantastic, pentru că la fel ca şi în Port, bucuria lumina totul!