În frumoasa lună a cadourilor, Teatrul Ion Creangă, Editura Egmont și Asociația Lume Bună prin proiectul Călătorie educativă în lumea satului, continuă campania “Educație, Cultură. Creativitate. în lumea celor mici” prin care oferă dvd-uri cu reviste copiilor din școli, centre de plasament și grădinițe din întreaga țară, în scopul de a promova activitățile cultural-educative în timpul liber.
Teatrul Ion Creangă va programa în luna decembrie spectacolul “Moș Crăciun e o poveste?”, reprezentație specială, cu tematică de Sărbători. Povestea urmărește faptul că într-o lume în care copiii sunt tot mai mult atraşi de jocurile pe calculator şi mai puţin de poveşti, existenţa lui Moş Crăciun este în pericol și decide să apeleze la ajutorul personajelor din basme pentru a îi readuce pe copii în lumea magică a teatrului şi, nu în ultimul rând, a atmosferei de Crăciun.
Totodată, Teatrul Ion Creangă va oferi copiilor, în fiecare weekend al lunii decembrie, reviste cu dvd-uri, puse la dispoziție de Editura Egmont. Programul spectacolelor poate fi urmărit pe www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina de Facebook/TeatrulIonCreanga.
Asociația Lume Bună, prin proiectul „Călătorie educativă în lumea satului”, va aduce „Bucuria jocurilor” în sufletul copiilor printr-un carnaval organizat în data de 8 decembrie la Școala Avram Iancu din București, și printr-un eveniment în care elevii şcolilor incluse în campanie își vor exprima creativitatea prin realizarea de daruri pentru cei dragi.
Să ne bucurăm împreună de Sărbătorile de Iarnă, să aducem zâmbete pe chipurile celor mici!
Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali. Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI România, SuperBebe, UrbanKid.
Egmont România este liderul publicațiilor pentru copii în România, fiind deținătoare a drepturilor de publicare sub licența celebrelor companii Disney, Mattel, Sanrio, Hasbro. O mulțime de povești clasice de succes se regăsesc printre titlurile lansate de Egmont: 101 Dalmațieni, Doamna și Vagabondul, Lion King, “Cenușăreasa”, “Frumoasa și Bestia”, “Cartea Junglei”, “Mica Sirenă”, etc. În ceea ce privește segmentul publicațiilor pentru copii, Egmont reprezintă o importantă forță editorială, publicând peste 15 reviste (lunare sau bilunare), dintre care le amintim pe: “Princess”, “Maşini”, “Tinkerbell”, “My Little Pony”, “Hot Wheels”, “Thomas”, “Barbie”, “Monster High”, “Tom și Jerry”, “Spider-Man”, “Hello Kitty”. De asemenea, filmele de succes din ultimii ani, adresate copiilor, au fost marcate de către Editura Egmont prin lansarea a cel puțin unei publicații (“Mașini”, “Neînfricată”, “Tangled”, “Epoca de Gheaţă 4”, “Prințesa și broscoiul”, “Pirații din Caraibe” etc.).
Asociația LumeBună, proiectul Călătorie educativă în lumea satului este un proiect educative având ca misiune: crearea de programe educative ca sursă de inspiraţie în educaţia copiilor din mediul urban şi rural – programe ce au rolul de a dezvolta potenţialul creativ al acestora, de a-I provoca să descopere natura şi lumea satului – prin bucuria activităţilor ludice. Proiectul a debutat în 2011 – iar drumul prin frumoasa lume a satului a poposit pana in prezent în 3 sate şi a făcut fericiţi peste 250 de micuţi, (re)descoperind BUCURIA JOCURILOR! Copiii beneficiari ai proiectului se bucura de zeci de activităţi de educaţie non-formală, carnaval, excursii la sat, concursuri şi premii surpriză. Parteneri in proiect: ECDL, Editura Egmont, InfomediaPro, Asociația ROI, Itsy Bitsy și România Pozitivă. Urmăriţi itinerariul proiectului şi gustaţi din bucuria copilăriei: //calatorieeducativa.wordpress.com şi Facebook: calatorieeducativainlumeasatului.