Beneficiile pe care team building-urile le au asupra coeziunii echipei și a productivității sunt deja binecunoscute și nu ne-am propus azi să insistăm asupra lor. Pentru a obține aceste beneficii, este necesar ca evenimentul să fie foarte bine organizat, iar aici contează mult activitățile pe care le incluzi în program. Majoritatea teambuildingurilor se axează pe activități outdoor, așa că îți vom prezenta o listă de astfel de activități distractive, cu care să-ți ții în priză colegii.
Concursuri de orientare
Aceste activități stimulează participanții atât din punct de vedere fizic, cât și mental, consolidând totodată spiritul de echipă. Ideal este ca activitatea să se desfășoare într-o pădure sau undeva la munte, unde traseele de parcurs sunt mult mai spectaculoase.
Participanții sunt împărțiți pe echipe care primesc busole și hărți, cu traseul pe care îl au de parcurs. Pe traseu se amplasează puncte de control pe care concurenții trebuie să le atingă și să adune de aici indicii care să dovedească acest fapt. Fiecare echipă pornește apoi în traseu, pe care trebuie să îl parcurgă într-un timp cât mai scurt și adunând cât mai multe indicii.
Festival de talente culinare
O altă activitate distractivă este concursul de gătit, în care membrii echipei își etalează talente mai puțin cunoscute de colegii de la birou. Concursul se poate desfășura individual și pe echipe, de preferat fiind varianta a doua, pentru a suda mai bine relațiile din cadrul colectivului. Trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ingredientele necesare și toată recuzita, inclusiv șorțuri și bonete de bucătar. Concurenții vor afla la începutul concursului care sunt rețetele pe care le vor avea de preparat, fiecare echipă având la dispoziție un anumit interval de timp. Cu cât rețetele din concurs sunt mai complexe, cu atât distracția va fi mai mare iar „bucătarii” vor fi nevoiți să își organizeze activitatea pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.
Un week-end în camping
sursa foto
O altă activitate potrivită pentru un teambuilding presupune amenajarea de la zero a unui camping în care să vă petreceți întreg sejurul, departe de beneficiile civilizației. Alege o zona în mijlocul naturii, cât mai izolată, unde membrii echipei își vor instala corturile, vor amenaja vatra pentru foc și celelalte utilități necesare într-un camping. Totul, departe de civilizație, fără semnal la telefon și fără internet. Colegii din echipă va trebui își împartă sarcinile și să colaboreze pentru prepararea mesei și pentru celelalte activități specifice vieții în natură, iar asta îi va ajuta să se achite mai bine și de sarcinile de la job.
O partidă de paintball
Paintball-ul a câștigat foarte mult teren și la noi, astfel că există numeroase locuri în care poate fi practicat, oferind condiții aproape identice celor din confruntările reale. Activitatea presupune simularea unei lupte armate, în care gloanțele sunt înlocuite cu proiectile cu vopsea, iar armele folosite sunt imitații ale celor reale.
Combatanții împărțiți în două sau chiar mai multe tabere, trebuie să creeze strategii și să depună efort fizic pe câmpul de luptă în încercarea de a supraviețui și a-și elimina adversarii. Jocul nu are reguli stricte, acestea putând fi adaptate în funcție de particularitățile terenului pe care este practicat. Cel mai important este să supraviețuiești evitând proiectilele cu vopsea ale adversarilor și să îi elimini pe aceștia, în același mod.
Pentru că astfel de activități provoacă foame și sete, din programul unui team building în aer liber nu trebuie sa lipsească un picnic sau un grătar cu toată echipa. Înainte e a stabili meniul trebuie să știi dacă printre colegi există vegetarieni sau vegani precum și persoane care au diferite alergii alimentare, astfel încât să existe mâncare pe gustul fiecăruia.
Mai trebuie să știi că berea Blade este un produs foarte potrivit pentru astfel de ocazii, fiind furnizată de un dispozitiv profesional, ușor de instalat, care nu necesită tub de dioxid de carbon sau alte gaze.