Platforma online Dacic Cool (www.daciccool.ro) continuă să sărbătorească numele româneşti. Asfel, până în 30 septembrie, când în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Grigorie Luminătorul, în prim-plan sunt, firesc, cei care poartă numele Grigore. Magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) le face cadou sărbătoriţilor dublarea comenzii: pentru fiecare produs comandat, persoanele cu numele Grigore sau cu un nume derivat primesc încă un produs cadou.
Prenumele Grigore reproduce numele grecesc Gregorios, care s-ar traduce prin cel cu mintea trează, cel care veghează. În primele secole ale erei noastre, Grigore a devenit un nume frecvent, fiind purtat de mai multe personalităţi ale Bisericii, fapt care a contribuit la răspândirea sa atât în apusul, cât şi în răsăritul Europei. Pe 30 septembrie, în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Grigorie Luminătorul (240-332), Apostolul Armeniei, despre care se spune că a pus bazele alfabetului armenesc şi că a tradus Biblia în limba armeană. Mult mai cunoscut decât Sfântul Grigorie Luminătorul este Sfântul Grigorie de Nazianz (329-390), care, pentru învăţătura sa profundă şi pentru elocvenţa sa, a fost supranumit Teologul. Sfântul Grigorie Teologul este prăznuit pe 25 ianuarie, dar şi pe 30 ianuarie, alături de Sfinţii Vasile cel Mare şi Ioan Gură de Aur (Sfinţii Trei Ierarhi).
Una dintre personalităţile din cultura română care a purtat numele Grigore este şi Grigore Antipa (1867-1944), fondatorul şcolii româneşti de hidrobiologie, naturalist, biolog, oceanolog şi muzeolog de renume mondial. Grigore Antipa a fost primul specialist român în domeniul ihtiologiei şi cel dintâi care a întocmit o hartă exactă a Deltei Dunării. De creaţia sa muzeală se leagă şi invenţia dioramelor biologice, adică expunerea animalelor într-un cadru inspirat de mediul lor natural. A fost director al Colecţiilor de zoologie din Bucureşti, pe care le va dezvolta şi transforma, în decursul anilor, într-una dintre cele mai remarcabile instituţii muzeistice de ştiinţe naturale, nu numai din România, ci şi din întreaga Europă. Din 1933, această instituţie îi poartă numele: Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.
Simpatici, fermecători, sociabili, sinceri, se spune că purtătorii numelui Grigore sunt persoane optimiste, înzestrate cu simţul umorului. Se crede despre ei că sunt firi independente, atrase de cercetare, de tot ce este neobişnuit sau de avangardă. Pentru că au o uşurinţă deosebită în exprimare, pot face carieră în învăţământ, însă la fel de bine se pot realiza profesional în jurnalism, teatru sau literatură.
Despre modul de desfăşurare a promoţiei puteţi afla mai multe vizitând magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate în perioada 18-30 septembrie de către persoanele cu nume derivat de la Grigore, pentru o singură comandă, în limita sumei de 200 de lei. Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00) sau puteţi trimite un e-mail la comenzi@daciccool.ro.