primul atelier de ciocolata din Europa de Sud-Est
Brandul Silvian a anuntat lansarea, in luna august 2008, a primului atelier de ciocolata deschis pentru public – ChocoArt – proiect unic in Europa de Sud-Est, un adevarat taram al ciocolatei, adresat tuturor categoriilor de varsta, o atractie mai ales pentru turistii ce aleg pentru vacanta litoralul romanesc al Marii Negre. ChocoArt are la baza conceptul de "chocolate land" – taramul ciocolatei – un spatiu special amenajat unde parintii isi pot aduce copiii "sa se joace" cu ciocolata si pot admira lucrari inedite, realizate in intregime din ciocolata. Implicarea este insa totala inclusiv pentru adulti, atat in procesul de creatie cu ciocolata, cat si in alte experiente dulci cu totul inedite.
Potrivit initiatorului proiectului, Silvian Miron, Atelierul de ciocolata ChocoArt va permite publicului larg sa ia contact cu arta de a modela ciocolata, sa vada cum sunt create piesele din ciocolata, tehnicile si metodele de lucru utilizate de cofetarii profesionisti. In cadrul ChocoArt, copiii pot incerca, ei insisi, sa modeleze ciocolata, sa toarne in forme, sa amestece si sa combine ciocolata in diferite culori. Atelierul de ciocolata ChocoArt va include si o serie de expozitii cu cele mai complexe si spectaculoase lucrari ale maestrului Silvian Miron, – specializat international in creatii din zahar si ciocolata. Vizitatorii pot vedea si chiar proba celebrele rochii din ciocolata din colectia Silvian sau se pot fotografia in decoruri realizate in intregime din ciocolata. Experienta se va lasa si cu amintiri palpabile – seturi de fotografii, drept "dovada" a pasirii in taramul ciocolatei.
Proiectul ChocoArt – Atelierul de ciocolata pentru Toti – este un concept inedit atat prin ideea de a realiza un spatiu special destinat copiilor dar si adultilor vizitatori, unde acestia pot lua contact direct cu arta modelarii ciocolatei, cat si prin faptul ca reprezinta prima initiativa a unui brand autohton de a introduce in circuitul turistic un astfel de spatiu neconventional.
"Ideea unui atelier al ciocolatei este unul din proiectele la care tin cel mai mult, pentru ca va deschide portile – pana acum inchise – ale cofetariei, iar oamenii pot vedea cum se face si ce inseamna arta turnarii si modelarii ciocolatei. Pe langa asta, ChocoArt inseamna si experiente inedite, distractie, amintiri unice, dar si un proiect cu totul original atat pentru un brand specializat pe cofetarie/patiserie, cat si pentru comertul si turismul romanesc", a declarat Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian, care doreste ca in scurt timp sa includa ChocoArt in circuitul turistic.
Timp de aproape 15 ani, de cand activeaza pe piata din Constanta, brandul Silvian este asociat cu arta crearii dulciurilor, fondatorul sau, Silvian Miron, fiind cunoscut atat pentru creatiile sale inedite si spectaculoase – parade cu haine din ciocolata, sculpturi in ciocolata – cat si pentru numeroasele premii internationale pe care le-a primit de-a lungul activitatii sale profesionale. Cea mai recenta initiativa Silvian este implicarea in Campionatul International de Gatit in Aer Liber, etapa de la Mamaia, prin lansarea Cupei ChocoArt Silvian – cupa sectiunii Dulciuri.
Silvian Miron este singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de inghetata si totodata, singurul roman care a primit Trofeul de aur “Arch of Europe”, pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, acordat de organizatia internationala Business Initiative Directions.
{mosloadposition user10}