Ajungem MARI, un program educațional pornit în iunie 2014 de Asociația Lindenfeld, ce își propune să le ofere copiilor din centre de plasament șansa de a fi iubiți și ascultați, a ajuns în doar 9 luni să atragă 200 de voluntari în București și să ajute 400 de copii din centrele de plasament să se dezvolte prin programe de educație non-formală. Începând cu luna martie a acestui an, proiectul s-a extins și către Cluj, Iași, Buzău, Snagov și Timișoara.
Programul educațional Ajungem MARI are că scop facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. 95% din fondurile pentru materialele educaționale, excursii și tabere de dezvoltare personală sau biciclete pentru copii au fost strânse prin eforturile oamenilor de bine la evenimente cu o cauză socială, după un principiu simplu: tu îți pui talentul la încercare, iar prietenii tăi donează pentru a te susține. Deși programul Ajungem MARI a pornit cu buget 0, a reușit să strângă peste 35.000 de lei până acum, prin suportul a 58 de oameni, care au strâns aceste fonduri alergând, mergând pe bicicletă, înotând sau jucând Catan.
„Copiii abandonaţi sau separaţi de familie nu sunt ai nimănui, sunt ai noştri, ai tuturor. Poate nu toţi ne gândim în zilnic câtă nevoie au aceşti copii de susţinerea noastră, de atenţie, dragoste şi încurajare, de aceea mesajul nostru este că fiecare din noi îi poate ajuta. În proiectul de voluntariat tinerii le transmit copiilor pasiunile lor, de la matematică la muzică, de la engleză la teatru sau fotografie, dar ajutorul poate veni şi în strângerea de fonduri. Poate nu ai timp să petreci 6 zile cu un copil într-o tabără, dar ne poţi ajuta să îi oferim o experienţă minunată.”, spune Iarina Ştefănescu, fondatorul programului.
Cântă pentru copiii din centrele de plasament
Acum Ajungem MARI a lansat provocarea unui concurs caritabil de Karaoke ce funcţionează pe acelaşi principiu: tu cânţi, iar prietenii te susţin prin donaţii online sau la faţa locului. 20 de cântăreţi pentru fapte bune se vor întrece pe 29 martie de la 17:30 la Eleven Social Club. Deocamdată sunt 11 înscrişi şi mai sunt aşteptaţi încă 9 cântăreţi.
Scopul este că fiecare concurent să strângă cel puţin 450 de lei, valoarea unei tabere pentru copii. Cei care doresc să se înscrie şi să îi oferă o bucurie imensă unui copil dintr-un centru de plasament pot citi mai multe despre concurs şi completa formularul de înscriere pe platforma de strângere de fonduri Galantom – //lindenfeld.galantom.ro/event-projects/view?id=257.
Participanţii la concursul caritabil de karaoke sunt aşteptaţi să se înscrie cât mai repede, pentru a avea timp să strângă fonduri de la prieteni. Deocamdată în concurs s-au strâns 3800 de lei, adică suma necesară pentru ca 8 copii să meargă în tabără. Pentru încă 12 copii, Ajungem MARI aşteaptă noi oameni de bine în concurs – https://www.facebook.com/events/740421959398781/. Detalii despre concurs si regulament la 0723892032 sau dana.ajungemmari@gmail.com.
Ajungem MARI le propune oamenilor și alte metode de a ajuta la strângerea de fonduri. Ei pot completa formularul de 2% în favoarea asociației sau să își doneze ziua de naștere, adică să renunțe la cadouri în favoarea copiilor care au mai mare nevoie de acest ajutor, să se lase de fumat timp de 30 de zile în care să doneze banii de țigări pentru copii și să își invite și prietenii să îi susțină tot cu donații, sau să organizeze petreceri sau cine caritabile cu prietenii cu taxe de intrare ce vor fi donate. Mai multe detalii despre aceste modalități de donare pot fi găsite pe www.ajungemmari.ro.
Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld
Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.
Principalul program este Ajungem Mari, ce susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.