Raport anual Fundația Orange 2020
Fundația Orange anunţă lansarea Raportului anual 2020, an în care a investit peste 1,3 milioane de euro pentru susținerea comunității și îmbunătăţirea vieţii a 60.000 de beneficiari direcți şi a 720.000 de beneficiari indirecţi. Într-un an atipic cum a fost 2020, Fundaţia Orange a susţinut şi dezvoltat 22 proiecte în educație, sănătate și incluziune socială, alături de 79 de parteneri: organizații non-profit, școli speciale, școli de masă, instituții de cultură, alocând 42% din bugetul total pentru educaţia digitală şi 29% din buget pentru incluziune socială şi susţinere a comunităţii.
La începutul pandemiei, Fundaţia Orange a fost una dintre primele organizaţii din România care a venit în ajutor cu sprijin financiar de urgenţă pentru criza medicală şi a sponsorizat Societatea Naţională de Cruce Roşie din România cu 400.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă. De asemenea, a contribuit cu 32.000 de euro pentru a sprijini vârstnicii, una dintre categoriile cu cel mai mare grad de risc, alăturându-se campaniei desfăşurată de Fundația Regală Margareta a României.
Programul Digitaliada și-a adaptat intervenția pentru a facilita accesul la educație, astfel că 1.900 de tablete utilizate în școlile Digitaliada au fost oferite spre folosință elevilor cu situații dificile, pentru ca aceștia să poată participa la orele online. În plus, 35.000 de profesori, elevi și părinți s-au înrolat de la începutul pandemiei pe platforma Digitaliada de Învățare și Testare online, câştigătoare a locului III la categoria „Educaţie” în cadrul competiţiei Romanian CSR Awards.
Mai mult, clienţii Orange au beneficiat de navigare gratuită pe platforma http://www.digitaliada.ro începând cu luna aprilie 2020, beneficiu care continuă până la sfârșitul anului școlar 2020-2021. Programul Digitaliada a fost inclus ca exemplu de bune practici în catalogul de incluziune digitală MEDICI Digital Inclusion Community.
Fundația Orange a susţinut în 2020 ONG-urile din România, ca ele să îşi poată desfăşura mai departe activitatea, demonstrând că tehnologia și solidaritatea sunt absolut necesare pentru a contribui la construirea unei lumi a şanselor egale. Prin programul „Lumea prin Culoare şi Sunet” au fost finanţate 5 proiecte cu suma totală de 250.000 de euro, iar prin programul „Susţine un ONG!” alte 7 proiecte cu impact social pozitiv coordonate de angajaţi Orange au obţinut o finanţare de 49.000 de euro. Tot în 2020, Fundaţia Orange a deschis primul „Solidarity FabLab” din România, program de formare în domeniul producției digitale, destinat tinerilor vulnerabili, pentru a le crește capacitatea de angajare.
Chiar dacă 2020 a fost un an diferit şi plin de provocări, Fundaţia Orange a privit schimbarea de ritm produsă ca pe o oportunitate de a fi şi mai aproape de comunităţile aflate în nevoie. “De la înființarea ei, Fundația Orange şi-a făcut o datorie de onoare din a răspunde rapid nevoilor imediate sau de durată pe care le au şcolile, elevii, profesorii, părinții, comunitățile dezavantajate, femeile vulnerabile, persoanele cu dizabilități, construind, astfel, solidarități viabile pentru a schimba, sustenabil, lucrurile în bine.” Dana Deac, Preşedinte Fundaţia Orange.