“Comunitatea de afaceri are puterea, aptitudinile si interesul pentru a juca un rol semnificativ in societate” (Juan Ramon Silva Ferada, Area General Manager of Sustainability la Acciona) a fost una dintre concluziile celei de-a patra editii a Conferintei Internationale de Responsabilitate Sociala Corporatista – CSR’09 Responsabilitate prin inovatie – desfasurata la Bucuresti in zilele de 20 si 21 octombrie. Conferinta a beneficiat de prezenta a 36 de vorbitori, dintre care 21 de talie internationala.
“Un bun leadership este absolut esential pentru ca inovatia sociala sa primeasca suportul necesar si sa prinda avant. Liderii de top au abilitatea atat de a facilita cat si de a constrange noi initiative precum cele catalizate de inovatia sociala. Cu totii am intalnit organizatii care la nivel extern comunica un lucru despre angajamentul lor in acest domeniu insa la nivel intern, comunica cu totul altceva. Nu poti pune o salata in vitrina unei macelarii si sa declari ca ai devenit vegetarian”, a explicat Nick Ceasar, Head of Sustainability Consulting la Ashridge Business School.
Vorbitorii internationali, provenind din tari ca Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Olanda, Belgia, Grecia, Spania, India si Polonia au prezentat strategii de CSR care si-au demonstrat validitatea, aducand beneficii la nivel intern: profit, scadere de costuri, loializarea angajatilor, cresterea dezirabilitatii pentru clienti sau parteneri. Romania a fost reprezentata de lideri ai unor organizatii importante precum Enel, Alexandrion, Fundatia Post-Privatizare, iar, la nivel oficial, de catre Alteta sa Regala Principele Radu al Romaniei si de Presedintele Senatului, domnul Mircea Geoana.
Cristina Simion, Managing Director la Edipresse, a oferit participantilor regulile de baza pe care acestia trebuie sa le respecte pentru ca un subiect de CSR sa fie preluat de mass media: “incepeti cu informatia relevanta pentru public, incercati “sa vindeti cate un subiect pe rand”, incercati sa “vindeti” subiecte impachetate diferit pentru fiecare canal media, intrebati jurnalistii despre ce interese are audienta lor, cereti sfaturi si hraniti-le dorinta pentru perspective unice asupra lucrurilor, fiti creativi si colaborati, dar respectati deciziile editoriale. Nu va asteptati ca viziunea dumneavoastra sa fie urmata sau ca frazele sa fie preluate ca atare – mai degraba doriti-va implicarea jurnalistului“
In cadrul evenimentului, Luminita Oprea, initiatoarea Conferintei Internationale de CSR, a anuntat lansarea Ghidului de CSR pentru jurnalisti – o initiativa unica in Romania de informare a reprezentantilor mass-media in domeniul responsabilitatii sociale (CSR) si a dezvoltarii durabile (SD).
CSR’09 Responsabilitate prin inovatie este un eveniment marca Saga Business and Community si s-a desfasutrat cu sustinerea CSR Europe, cea mai importanta retea de afaceri din lume in domeniul responsabilitatatii sociale corporatiste. Detalii despre eveniment puteti gasi pe site-ul propriu: www.csr09.ro.
{mosloadposition user10}