Supapa, un concept culinar creat din dorința de a oferi hrană sănătoasă atât pentru corp cât și pentru minte, anunță lansarea propriei inițiative sociale, sub denumirea “Meniul în așteptare”.
Acest proiect în derulare are ca scop oferirea unei mese calde unui om al străzii. Un client al restaurantului poate cumpăra un meniu de 15 lei, ce rămâne în așteptare până la sosirea unui om care are nevoie de el.
Poveștile deja încep să se strângă, iar oamenii ca Bogdan, care a pierdut totul și a rămas pe stradă din dragoste pentru soția lui, sunt o confirmare că proiectul este unul de viitor și motivează echipa să îl ducă mai departe și să caute susținători dornici să ofere un “meniu în așteptare”.
“Încă de la început, am gândit “Supapa” ca business responsabil. În acest sens, mergem pe trei direcții: lărgirea orizonturilor culinare pentru masa de prânz, susținerea economiei locale și implicare socială. Rețetele sunt cu totul aparte, la prețuri foarte mici, pentru ca eu cred că mâncarea sănătoasă nu trebuie să aibă prețuri prohibitive. De asemenea, ne străduim să gătim numai cu ingrediente românești și de sezon și să colaborăm cu furnizori români.” ne spune Mona Brătescu, Owner Supapa.
Inițiativa a pornit de la ideea de la a face un gest concret pentru comunitate și de a încuraja interacțiunea între oameni care nu ar avea ocazia să intre niciodata în contact și care nu și-ar înțelege reciproc mentalitatea, în acest caz corporatiștii și oamenii străzii. Masa, un moment de relaxare, este prilejul de a interacționa, un moment în care pot fi dărâmate barierele de clasă socială.
Oricine poate susține acest proiect, la simpla vizită în restaurant, prin achiziționarea unui “meniu în așteptare”, în valoare de 15 RON, pentru care se emite bon fiscal ca dovadă a plății și a încasării sumei. Echipa Supapa vă întâmpină cu bucurie la adresa B-dul Ion Mihalache, nr. 23, sector 1, București.