O zi întreagă de alergare în Parcul Natural Văcărești
Din extra grijă pentru participanți, țestoasele din Parcul Natural Văcărești au două vești: din cauza pandemiei Covid-19, Sun Challenge, singura cursă de alergare prin parc, se amână pentru anul viitor. Vestea bună este că, între timp, noi ne antrenăm la Sun Trails, un eveniment Sun Plaza, în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești. Antrenamentul este gratuit și are loc în 19 septembrie, pe tot parcursul zilei, cu respectarea tuturor regulilor de siguranță.
Evenimentul Sun Trails se va desfășura în intervalul orar 9-19 și startul se va da din două în două ore. Trăiește experiența Sun Trails. Găsești toate detaliile de înscriere aici. Atenție, locurile sunt limitate.
„Ne-ar fi plăcut să alergăm cu toții, dar, pentru siguranță și pentru a reduce efectele transmiterii noului coronavirus, fiecare grupă de alergare va avea câte zece participanți. Vă așteptăm cu drag la start!”, spune Cristina Costăchescu, reprezentant Sun Plaza.
Primele două ediții Sun Challenge au strâns donații de aproximativ 15.000 de euro și au adus la linia de start peste 450 de alergători. Din banii strânși, Administrația Parcului Natural Văcărești a realizat activități de igienizare a malurilor, bălților și a traseului de alergare dig și interior. De asemenea, a amplasat indicatoare și a extins, amenajat și întreținut zona de depunere a ouălor. Puii de țestoase nu sunt buni înotători și au neapărată nevoie de zone special amenajate (lipsite de stuf și bogate în surse de hrană, cu apă puțin adâncă).
La nivelul României, țestoasa de apă (Emys orbicularis), singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna țării noastre, este clasificată ca o specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor. Populațiile sunt amenințate de poluare, desecări, colectarea în scopul comercializării și uciderea deliberată sau accidentală de către pescari sau conducători auto.
Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării, cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate.
Mai multe detalii pe site.