- În perioada 10-12 octombrie, ediția online a summitului va include lansarea a 8 publicații din industrie, care promovează Green Deal în mod categoric
- Trei comisari europeni vor lua parte la cele 3 plenare la nivel înalt, aflate în program.
Bruxelles – A treia ediție online a Summitului CSR European SDG va reuni companii, lideri europeni și reprezentanți ai societății civile pentru a accelera acțiunile legate de neutralitatea climatică și adoptarea unei abordări incluzive a tranziției ecologice și digitale.
În perioada 10-12 octombrie, peste 1.000 de lideri din domeniul sustenabilității sunt așteptați să ia parte la cele 21 de sesiuni online din program, împărtășind contribuții practice pentru implementarea unui Pact European Social Verde. Punctul culminant al evenimentului va fi lansarea a 8 publicații ale industriei, pentru a accentua nu numai E-ul, ci și S-ul parte din ESG pentru a garanta echitatea socială. Printre acestea, Business for Just Transition, care prezintă cea de-a doua ediție a Barometrului European al Industriei Sustenabile și Programul European pentru Afaceri europene pentru o tranziție justă.
Barometrul 2022 arată modul în care sectoarele europene sunt poziționate în ceea ce privește contribuția și gestionarea riscurilor sociale. Constatările subliniază prevalența riscului social în Europa, impactul macrotendințelor, cum ar fi digitalizarea și nivelurile slabe de pregătire a sectoarelor cheie pentru o Tranziție Justă. Programul, pe de altă parte, provine din angajamentul People Leaders Hub al CSR Europe împreună cu Comisia Europeană și sprijină întreprinderile cu metodologii și instrumente pentru a integra Tranziția Justă în strategia și operațiunile lor.
DESPRE PROGRAM
Summitul, o colaborare între membrii CSR Europe, cu peste 100 de organizații, include 3 plenare de nivel înalt care au loc în fiecare zi între 11:30 și 13:00 CET:
- 10 octombrie – Business Leaders for an Inclusive Green Deal – cu Nicolas Schmit, Comisar European pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune.
- 11 octombrie – The Challenge of Circularity in the Green Transition – cu Mariya Gabriel, Comisar European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret.
- 12 octombrie – Financing an Inclusive Green Transition – cu Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme.
Nicolas Schmit, Comisia Europeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune a spus: Tranziția către energie curată are un potențial serios pentru crearea de locuri de muncă și economie, dar trebuie să ne asigurăm că tranziția este echitabilă și incluzivă. Analizarea impactului social al politicii climatice și energetice nu ar trebui să fie o acțiune ulterioară – este fundamentală. Aceasta înseamnă investiții masive și imediate în locuri de muncă de calitate, sprijin pentru venituri, servicii la prețuri accesibile și – mai presus de toate – oameni calificați.
Ilham Kadri, CEO Solvay și președinte CSR Europe Advisory Board, a declarat: Nu vorbim despre mediul înconjurător pe de o parte și despre oameni pe de altă parte: vorbim despre planetă ȘI oamenii toți împreună. Abordarea inegalității este un imperativ de afaceri în egală măsură cu o datorie morală. Facem asta pentru că nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă și pentru că ceea ce facem are un impact asupra rezultatului. Dacă acționăm acum împreună, cred cu adevărat că putem avea un impact asupra societății ȘI putem îmbunătăți viața oamenilor. ȘI acesta este viitorul.
Francesco Starace, CEO Enel, a declarat: Ne confruntăm cu diverse crize care provoacă creșterea inegalității și a incertitudinii. Acest lucru îi forțează pe liderii de afaceri să schimbe modelele de afaceri consacrate și tradiționale, pentru a modela o economie mai incluzivă, mai sustenabilă, condusă de oameni. Asigurarea unei tranziții echitabile, curate și juste este mai mult ca oricând un imperativ de afaceri pentru a îndeplini Agenda 2030: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă”.