depinde de o serie de factori mai putin vizibili
Jocurile Olimpice: emotie, performanta, sport, spectacol. De cele mai multe ori, spectatorii sunt atat de captivati de eveniment, incat nu realizeaza ca in spatele Jocurilor Olimpice se afla o structura organizationala extrem de complexa care concepe si pune in aplicare o strategie de servicii specifice cu impact puternic, transformand acest eveniment intr-un succes rasunator. Fara aceasta organizare impresionanta de culise, desfasurarea marilor evenimente sportive internationale nu ar fi posibila.
In cadrul Jocurilor de Iarna de la Torino, beneficiarii acestor servicii sunt peste un milion de spectatori si turisti care iau parte la eveniment, aproximativ 10.000 de corespondenti de presa, 2.500 de atleti, precum si 20.000 de voluntari, la care se adauga personalul tehnic. Ceremoniile de Deschidere si de Finalizare a evenimentului reprezinta, de asemenea, provocari majore pentru organizatori, ceremonia de Deschidere fiind vizionata de peste 2 miliarde de telespectatori. Numai pentru Ceremonia de Deschidere au fost implicate investitii de 28 de milioane de euro, personal creativ format din 240 de membri si 6.100 de voluntari – 4.600 dintre ei ocupandu-se de partea de coregrafie si 1.500 de amenajarea scenei.
Dincolo de procesul de organizare propriu-zisa a evenimentului, organizatorii pun la dispozitia beneficiarilor servicii medicale, alte servicii de interventie urgenta, servicii profesioniste de securitate. In ceea ce priveste securitatea, aceasta se imparte intre paza si protectie, si securitate IT. Din cauza faptului ca in prezent, amenintarile informatice sunt din ce in ce mai numeroase si complexe, securitatii IT i s-a acordat o importanta speciala. Atos Origin, compania responsabila cu sistemele si solutiile informatice din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino, a realizat numeroase teste si verificari, simuland 3 dintre cele mai aglomerate zile de competitii sportive, testand peste 500 de scenarii diferite, de la caderi hardware pana la atacuri de securitate in cadrul infrastructurii alcatuite din 6.000 de statii de lucru, 700 de notebook-uri, 600 de imprimante, precum si 7 spatii internet.
In vederea maximizarii nivelului de securitate IT, Atos Origin a ales si pentru acest eveniment solutiile de securitate CA care s-au remarcat prin fiabilitate si performante tehnice si in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004. Combinatia solutiilor eTrust Security Command Center si eTrust Vulnerability Manager a permis mentinerea in proportie de 100% a continuitatii functionarii sistemelor critice IT ale Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino de anul acesta. “eTrust Security Command Center ne-a permis controlul si gestionarea elementelor individuale de la un nivel holistic ridicat, asigurand astfel integritatea informatiilor derulate in cadrul retelei acestui eveniment,” a declarat Patrick Adiba, Vicepresedinte Executiv al Evenimentelor Principale si al Jocurilor Olimpice in cadrul companiei Atos Origin. “Solutia eTrust a redus cele peste 300.000 de alarme de incidente de securitate care se primeau in fiecare zi la o medie de 30 de alarme pe zi”.
“De asemenea, solutiile CA ne-au permis prioritizarea si convertirea volumului mare de date de securitate in informatii inteligente care pot fi transformate rapid in actiuni, reducandu-se numarul de incidente cu peste 99%. Specialistii nostri tehnici au putut astfel sa se concentreze pe rezolvarea problemelor care necesita actiune imediata, ceea ce a dus la mentinerea continuitatii si a securitatii informationale a Jocurilor Olimpice,” a explicat Yan Noblot, Security Manager in cadrul Atos Origin. “Intentionam sa continuam si sa extindem parteneriatul cu CA si cu echipa eTrust pentru ca tot noi vom implementa infrastructura de securitate pentru Jocurile Olimpice viitoare,” concluzioneaza Noblot.
CA
CA este unul dintre cei mai importanti furnizori IT de software destinat proceselor de management. Enterprise IT Management (EITM™) – este viziunea CA asupra viitorului din prisma tehnologiei informatiei. Acest concept se poate traduce printr-un management dinamic si securizat al sistemelor, retelelor, securitatii, stocarii, aplicatiilor si bazelor de date. CA are in portofoliu peste 98% din companiile listate de Fortune 1000®, cat si institutii guvernamentale, de educatie si mii de alte companii din diverse alte industrii. Strategia CA se bazeaza pe patru elemente: dezvoltarea produselor, cresterea partenerilor, expansiunea globala si achizitii strategice – toate acestea avand ca scop o mai buna intelegere si un suport cat mai complet acordat clientilor care astfel vor putea sa valorifice avantajele tehnologiei IT in propria afacere. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.ca.com
DNA Software
DNA Software, Reprezentanta Regionala CA, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative. Pentru mai multe informatii, vizitati www.dnasw.com
{mosloadposition user10}