activităţilor în organizaţiile mari
Un studiu realizat de HP a demonstrat că deşi managerii din întreaga Europă recunosc importanţa modernizării, totuşi democratizarea IT-ului în cadrul organizaţiilor mari a dus la apariţia unor blocaje a activităţii. Segmentul „middle management” din numeroase companii exercită un control mai ridicat decât până acum asupra deciziilor IT în departamentele pe care le reprezintă. Acest lucru poate duce la obţinerea unor rezultate optime la nivel de departament, cu implicaţii substanţiale asupra costurilor şi complexităţii pentru întreaga organizaţie. Studiului Pressure Point Index 2008 publicat de HP(1) a arătat că 82% dintre respondenţi consideră că prea mulţi acţionari, persoane cu influenţă sau consultanţi externi împiedică utilizarea unei strategii coerente privind aplicaţiile din cadrul afacerii. Majoritatea respondenţilor (peste 90%) au afirmat că o strategie pentru utilizarea aplicaţiilor din companie le-ar permite să gestioneze schimbările la nivelul aplicaţiilor IT şi să ofere o înţelegere mai bună a modului în care ar trebui să arate mediul IT pentru a obţine rezultate cât mai bune. 76% din companiile intervievate au recunoscut că nu au o strategie coerentă de folosire a aplicaţiilor, deşi 94% dintre ele consideră că o companie de success trebuie să funţioneze conform unei strategii clare şi unitare. Rolul CIO în crearea acestei strategii IT în cadrul organizaţiei este extrem de important.
Acelaşi studiu arată că 84% dintre persoanele cu putere de decizie din IT au afirmat că aplicaţiile web-based ar avea un impact major asupra structurii aplicaţiilor din compania lor. Totuşi, aceiaşi respondenţi susţin că sunt preocupaţi de riscurile ce pot interveni privind securitatea.
David Concordel, Director de Marketing & Strategy HP Services EMEA a declarat: “Cu cât sunt implicaţi mai mulţi acţionari în procesul decizional IT cu atât este mai dificil pentru CIO să dezvolte o strategie de aplicaţii. Acest lucru ar putea sta la baza selecţiei noilor aplicaţii şi ar putea răspunde nevoilor segmentului „middle management” şi totodată ar maximiza beneficiile investiţiei pentru întreaga afacere.”
Rezultatele studiului arată o apreciere a nevoii de modernizare a IT-ului în rândul respondenţilor, deşi 75% din aceştia încă utilizează mainframe-uri. Din aceste 75 de procente, aproximativ 57% intenţionează să schimbe tehnologia mainframe în viitor, singurele bariere în acest sens fiind costurile şi opoziţia managementului.
“Întotdeauna se pune problema modernizării mediilor de aplicaţii IT,” a declarat Ian Miller, Director of Application Services, HP Services EMEA. “Prin trecerea de la mainframe la open systems putem ajuta clienţii să reducă Costurile Totale de Proprietate cu 70%. Acest lucru încurajează reducerea costurilor operaţionale, duce la deblocarea unui buget necesar unor noi proiecte de modernizare a IT-ului şi direcţionează organizaţia către un mediu IT tot mai flexibil. HP poate răspunde de asemenea unor nevoi privind reducerea riscurilor implicate şi a neliniştilor cauzate de schimbări prin metodologii standardizate, procese şi instrumente automatizate, care permit finalizarea proiectelor de modernizare cu impact minin asupra staff-ului operaţional si utilizatorilor finali.”
(1) Metodologie
HP a contractat Penn, Schoen & Berland Associates pentru a realiza studiul 2008 Pressure Point Index. Metodologia studiului a constat în efectuarea a 234 de interviuri în profunzime cu top managementul şi factori de decizie din IT din cadrul unor companii cu peste 1000 de angajaţi din Marea Britanie, Franta, Germania şi Italia în perioada Noiembrie-Decembrie 2007.
{mosloadposition user10}