Astăzi a avut loc conferința Data Center & IT infrastructure management, eveniment organizat de către Agora Group la Hotelul Intercontinental din București.
În ultimii ani datorită virtualizării și apariției conceptului de cloud computing centrele de date au ajuns din nou la modă. Încă se mai practică gazduirea serverelor unui client, închirierea unor servere proprii, dar se vorbește din ce în ce mai mult de infrastructură ca serviciu, platformă ca serviciu, software ca serviciu, aproape-orice ca serviciu. Provocările au rămas cam aceleași disponibilitate, securitate, standardizare, migrare, acces, consum energetic, răcire și o încercare de a rezolva toate aceste probleme cât mai ecologic cu putință.
Alex Cochirleanu, CISO Class IT Outsourcing, a vorbit despre soluţii de management complet pentru infrastructuri IT: „Pirateria software reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru securitatea unei companii. Studiile au demonstrat că în România, rata pirateriei software este de peste 68% și continuă să crească, iar în SUA, aceeași rată este mai mica în comparație cu țara noastră – 50%. Soluțiile noastre oferă control asupra programelor instalate, asupra securității informațiilor și control asupra costurilor”.
Mihai Petrov, Data Center Operations Manager IBM România, a spus: „Cu Application Hosting, IBM îmbunătățește calitatea serviciilor de IT, în timp ce avansează capacitatea organizaţiilor client de a furniza un impact strategic. Se reduc costurile în timp ce ROI este în creștere, îmbunătățim calitatea serviciilor și minimizăm riscurile”.
Ionuţ Miron, Sales Director SoftLine România, a punctat faptul că „un mediu virtual necesită un sistem solid de securitate. Softline oferă instalarea și configurarea sistemelor de protecție și recuperare a mașinilor virtuale prin utilizarea VMware vShield Edge, Citrix Access Gateway, Citrix NetScaler și Web vGate”.
Cristian Bucur, Consultant Power Back-Up Services, a vorbit despre arhitecturi distribuite paralel. “Sistemele paralele oferă o încredere sporită. Totuși au puncte unice de eșec. Este nevoie de pasul intermediar pentru a ajunge la redundanță. Nu orice sistem paralel este redundant. De aceea recomandăm sistemele modulare, pentru că, în caz de eroare, modulele pot fi separate de celalate elemente ale arhitecturii”.
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRwave, PRwave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, MyJob, Agora News, IT Trends și Digital Trends. Alți parteneri: CIO Council, INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.