Platforma Storage Logistics, singurul marketplace B2B pentru spații de depozitare clasa A din România, anunță creșterea cu 50% a numărului de depozite partenere la nivel național și cu 285.000 mp a spațiului de depozitare pentru proiecte de depozitare, pe termen scurt și mediu.
În prezent, Storage Logistics conectează o rețea de peste 150 de parteneri, prin intermediul căreia companiile pot accesa servicii de depozitare la cerere, având o suprafață totală a spațiului disponibil de aproximativ 350.000 metri pătrați și o capacitate de depozitare pentru 600.000 de paleți.
Creșterea este cu atât mai impresionantă cu cât la finalul anului 2020, spațiul disponibil prin intermediul storage-logistics.ro era de 65.000 metri pătrați.
De la lansarea din septembrie 2020, Storage Logistics a dezvoltat un concept de eficientizare de business în zona de logistică, fiind în momentul actual cea mai mare rețea de spații de depozitare din România. Compania a centralizat o rețea de depozite regionale, optimizând procesul de Last Mile Distribution al clienților săi prin distribuirea produselor către punctul de livrare pe distanțe mai mici de 200 kilometri.
În prezent, peste 35% din paleții care tranzitează spațiile de depozitare din marketplace-ul Storage Logistics provin din marfa de tranzit și surplusul de producție, iar 15% din marfurile depozitate fac parte din categoria Industrial Goods.
“În anul 2022 vom asista în continuare la schimbări în gestionarea lanțului de aprovizionare și ne așteptăm la întreruperi mai frecvente comparativ cu anul anterior. Într-o piață volatilă, nesigură, complexă și uneori ambiguă, pandemia a accelerat aceste schimbări. Astfel, companiile vor fi nevoite să asigure reziliența în supply chain și primii pași pe care trebuie să-i facă este să acorde o mai mare importanță parteneriatelor și colaborărilor atât cu furnizorii cât și cu clienții. De asemenea, este necesară crearea unor parteneriate solide, dar și regândirea și optimizarea lanțul de aprovizionare astfel încât să fie mai proactiv, agil și flexibil. Pentru a răspunde acestor schimbări, depozitarea flexibilă reprezintă una dintre soluții atunci când este dificilă previzionarea cu exactitate a stocurilor.” a declarat Cristina Dumitrescu, Managing Partner Storage Logistics.
Storage Logistics reprezintă o rețea de spații de depozitare din România, prin intermediul căreia companiile care au nevoie de spațiu temporar, pe termen mediu și scurt, au acces la o multitudine de servicii logistice. În depozitele marketplace-ului Storage Logistics, clienții găsesc spațiu disponibil pentru depozitarea mărfurilor la temperatură ambientală, controlată, frigorifică și ADR, cât și o gamă variată de servicii logistice cum ar fi: picking, re-paletare, cross docking, distribuție și fulfillment.
Soluțiile oferite de Storage Logistics se adresează în special sectoarelor Retail, FMCG Industrial Goods și ADR.
Principalul beneficiu oferit de Storage Logistics este conectarea la o rețea de depozite națională printr-un singur punct de acces (one stop shop), clienții având posibilitatea de a face online atât rezervarea, cât și plata pentru depozitarea paleților de marfă de tranzit.
Costul de depozitare al unui palet de marfă este în medie 5 Euro/lună, fără a include serviciile logistice și poate varia în funcție de numărul de paleți, perioada de depozitare și zona geografică. Companiile își pot alege furnizorul în funcție de serviciile conexe oferite, fără a fi limitați la o singură opțiune și având posibilitatea de a-și depozita marfa cât mai aproape de punctul de livrare, Storage Logistics contribuind astfel la sustenabilitatea lanțului logistic prin reducerea distanțelor de livrare, dar și a emisiilor de carbon.
Închirierea spațiului se face online, iar comunicarea cu depozitul se realizează de asemenea prin intermediul platformei.
Un alt avantaj major pe care Storage Logistics îl oferă clienților săi este flexibilitatea închirierii: companiile nu trebuie să semneze contracte de închiriere pe termen lung pentru spațiul de depozitare, ci pot rezerva spațiul de depozitare în momentul în care știu capacitatea de stocare de care au nevoie, perioada și zona geografică în care marfa trebuie păstrată.
De asemenea, printre avantajele platformei Storage Logistics se mai numără: posibilitatea de scalare a business-ul în funcție de comenzile dintr-o lună sau dintr-un sezon, reducerea timpului alocat gestionării proiectelor logistice, precum și securitatea mărfurilor și accesul la tehnologie de vârf din depozitele clasa A.
Conform informațiilor din piață, în România există peste 5,6 milioane metri pătrați de spații logistice și de depozitare, volumul de business generat fiind de peste 6,1 miliarde de euro anual.