Curtea Veche Publishing împreună cu Fundaţia Post Privatizare au deosebita plăcere să vă invite miercuri, 9 decembrie 2009, la Diverta Acasă (Bd-ul Gheorghe Magheru nr. 9), începând cu ora 16:00 la masa rotundă organizată cu prilejul venirii în România a lui Stephen Young, autorul volumului Capitalism Moral: o reconciliere a binelui privat cu interesul public.
Venirea lui Stephen Young la Bucureşti reprezintă prima serie de evenimente din cadrul proiectului Business Ethics 360°, inaugurând, de asemenea şi prima colecţie de Responsabilitate socială în afaceri din România, aparţinând Curtea Veche Publishing.
Business Ethics 360° (BE 360°) este o serie de proiecte şi programe legate de etica în afaceri, iniţiată de Fundaţia Post Privatizare, care au drept scop atingerea tuturor aspectelor ce pot fi incluse într-un concept, care încă încearcă să îşi găsească locul bine definit în România: etica în afaceri propriu-zisă, responsabilitatea socială, transparenţă în afaceri, buna reputaţie, implicarea în comunitate…. şi lista poate continua. La ce să vă aşteptaţi ? Să începem mai întâi cu lucrurile la care nu trebuie să vă aşteptaţi: filosofie, teorie sau exhaustivitate. În schimb, dacă doriţi să găsim împreună soluţii prin care putem contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri românesc din punctul de vedere al responsabilităţii şi eticii în afaceri, atunci credem că aţi ajuns unde trebuie!
Nu s-ar fi putut găsi un moment mai nimerit pentru a publica ediţia în limba română a lucrării Moral Capitalism: Reconciling Private Interest with the Public Good, aparţinând profesorului Stephen Young, o redutabilă pledoarie pentru etică şi responsabilitate socială în afaceri şi, în egală măsură, pentru piaţă liberă – douăzeci de ani de la dramatica Revoluţie Română din Decembrie 1989 ce a îndepărtat regimul comunist de la putere; mai bine de cinci ani de la aderarea României, la 29 martie 2004, la NATO şi un an interminabil de când primele simptome ale crizei financiare globale au început să se facă vizibile în economia românească, antrenând, într-o reacţie în lanţ, toate pieţele locale şi declanşând efecte sociale imposibil de estimat.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}