• În condițiile incertitudinilor apărute recent în piața de profil din România, Stem SURE a decis să susțină părinții și să ofere posibilitatea preluării probelor stocate în alte bănci;
• Transferul se face în condiții de maximă siguranță, iar mutarea se poate realiza la solicitarea părinților;
• Stem SURE atrage totodată atenția viitorilor părinți privind necesitatea unei decizii informate atunci când este aleasă o bancă de celule stem.
Stem SURE oferă părinților posibilitatea mutării probei de celule stem, în Banca sa din Danemarca, în condiții de maximă siguranță. Decizia oferirii acestui serviciu vine în condițiile incertitudinilor apărute recent în piața de celule stem din România.
Transferul probelelor de celule stem se poate face doar în condiții speciale de transport, iar Stem SURE va asigura transportul în condiții de deplină siguranță pentru mutarea probelor în Danemarca, țară cu unul dintre cele mai sigure și mai performante sisteme medicale din Europa.
”Siguranța probei de celule stem este întotdeauna pusă în prim plan de către Stem SURE și de grupul din care facem parte, pentru că fiecare probă înseamnă o șansă în plus la viață. Din acest motiv, Stem SURE oferă parinților o cvadrupla asigurare pentru situații de insolvență – proba de celule stem va fi în siguranță în orice situații s-ar putea ivi. Tranferul probei se poate face la cererea părinților, iar preluarea se face în condiții de maximă siguranță. Părinții trebuie să aibă certitudinea că vor putea folosi proba copilului lor, în cazul nefericit în care vor avea nevoie de ea. Experiența pe care Stem SURE a dobândit-o atât în România, cât și în Danemarca, țara unde sunt stocate probele recoltate la naștere de Stem SURE, oferă părinților încrederea de care aceștia au nevoie”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu, președintele Stem SURE.
Procedura prin care se realizează mutarea probei către Stem SURE este una simplă. Astfel, părinții care doresc acest lucru trebuie să facă o cerere scrisă către banca unde sunt stocate celule stem recoltate la naștere în care vor solicita mutarea probei, cerând, de asemenea, informații privind condițiile în care se poate realiza transferul: când poate fi eliberată proba, dacă se asigură sau nu transportul probei, precum și informații privind numărul, dimensiunile și analizele probei. După aceea, aceștia trebuie să completeze un formular privind transferul probei, cerere care se regăsește pe website-ul Stem SURE, urmând ca în termen de maximum 5 zile de la completarea formularului aceștia să fie contactați de către un reprezentat al băncii Stem SURE.
Banca Daneză de celule stem este cea mai mare bancă de celule stem din Scandinavia și una dintre cele mai experimentate bănci la nivel european, avand peste 13 ani de activitate. Stem SURE este singura bancă din România care oferă parinților o cvadruplă asigurare pentru situații de insolvență. În plus, sistemul medical din Danemarca este unul dintre cele mai performante și mai sigure sisteme medicale din lume.
De asemenea, Stem SURE atrage atenția părinților privind necesitatea unei bune documentări înainte de a alege Banca de celule stem care va procesa și va stoca celulele stem ale bebelușului lor. Această decizie trebuie să fie una informată, bazată pe o analiză în detaliu a experienței Băncii de celule stem și a contractelor care urmează să fie semnate. ”Recoltarea de celule stem reprezintă o decizie extrem de importantă pentru părinți. Banca de celule stem aleasă trebuie să ofere încredere deplină și siguranță, iar serviciile oferite de Bancă trebuie să respecte standarde de calitate înalte. Din aceste motive, recomandăm viitorilor părinți să nu ia o decizie în grabă, să analizeze cu mare atenție contractele diferitelor companii, să cerceteze istoricul companiilor, să ceară părerea unor specialiști și, de ce nu, să discute și cu alți părinți”, a afirmat dr. Bogdan Ivănescu, președintele Stem SURE.
Stem SURE este membru fondator al Asociației Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), iar serviciile oferite respectă în totalitatea Codul de Etică Profesională, lansat de Asociație în luna iunie a anului 2013.