Spectacolele programate între 18–21 august 2016
Joi, 18 august, ora 20:30
Asociația Culturală Spectaculis
Concert Adrian Naidin & Ionuț Micu (John), “Tari ca piatra”
Cei doi artiști vor prezenta, într-o insolită versiune pentru violoncel și percuție, spectacolul “Tari ca Piatra”, un concert inedit, în care virtuozitatea celor doi este amplificată de vocea de poveste a lui Adrian Naidin. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin testează sunete și maniere de expresie.
Experimental și rebel, Ionuț Micu reinventează rock-ul într-o versiune specială, adăugând vigoare și forță unor piese consacrate deja.
ADRIAN NAIDIN: Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alături de trupa Phoenix sau alături de actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, pe Scena Mare a Teatrului Național din București. A primit ovații și alături de pianistul Raul Kusak, pentru proiectul world music „Cântice’n cerc”, prezentat la Freedom Jazz Festival sau la Festivalul Folk You. Muzica i-a sedus și pe producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions, care au inclus „cânticele” pe coloana sonoră a filmului Charlie Countryman, peliculă care s-a turnat în 2012 în România și care a beneficiat de supervizarea muzicală a lui Moby.
IONUȚ MICU fascinează cu rafale sălbatice de percuții, fie alături de legendarii Phoenix, fie în proiecte hibride. A început să cânte la vârsta de nouă ani, inițial la școala populară de arte din Constanța, apoi a continuat pe cont propriu, testând și inventând note și sonorități speciale, cu fantezie, har și pasiune. La 11 ani avea prima trupă, de heavy metal, apoi și-a descoperit adevărata vocație: tobele. A fost îndrumat, încă de la vârsta de 14 ani, de Ovidiu Lipan Țăndărică. A cântat inițial în formația Talisman, au urmat Krypton și Compact, până să fie cooptat de trupa pe care o numește de suflet, Phoenix.
Biletele pot fi achiziționate de la standul *Ticketnet din Unirea Shopping Center, etj.2, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, agențiile TUI TRAVEL CENTER și Eurolines, sau online prin: www.ticketnet.ro <//www.ticketnet.ro>, www.iabilet.ro, www.startickets.ro, www.ticketstore.ro și www.bilet.ro * <//www.bilet.ro.
Biletele rezervate se pot achiziţiona în ziua spectacolului de la casa amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8–10, începând cu ora 19:30.
Accesul publicului se face în baza biletelor și a cărții de identitate, prin intrarea Pangrati, începând cu ora 20:00.
Informații la nr. de telefon 0727.15.90.90.
Vineri, 19 august, ora 20:30
UNATC (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București)
“VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ” de William Shakespeare
Spectacol de Actorie (Licență), coordonat de prof.univ.dr. Adrian TITIENI
Coordonator de an: prof.univ.dr. Adrian TITIENI
Mulțumiri speciale: Mihai CONSTANTIN, Vladimir ANTON, Corina MOISE, Andrei RUNCANU
Scenografie: Alfred MIHAILOVICI
Creație lumini: Mihai MITREA
Distribuția:
Tezeu: Alexandru Banciu
Filostrat: Stefan Eparu
Hipolita: Alina Mihut
Egeu: Denis Hanganu
Hermia: Bianca Cuculici
Lisandru: Andrei Bibire
Demetrius: Alexandru Catanoiu
Helena: Ana Crețu
Oberon: Codrin Boldea
Puc: Andrei Redinciuc
Titania : Oana Predescu
Zâna: Alina Mihut (zâne: Ioana Nichita/Narcisa Mitroi)
Fundulea: Matei Arvunescu
Chitra: Voicu Aaniței
Suflete: Adrian Piciorea
Flămânzilă: Alexandru Cuibuș
Botrgros: Alexandru Beteringhe
Cuibarică: Mihai Dulea
Un spectacol “cu de toate”. Shakespeare ne-a dăruit ingredientul de bază, dragostea, iar noi am adăugat condimente specifice: dramă, comedie, dezechilbru cosmic, supranatural și, nu în ultimul rând, o galerie de personaje diverse și originale.
Dacă acestei rețete îi adăugăm și pe proaspăt absolvenții anului III de la secția de Actorie a UNATC-ului, peisajul culinar este complet și se poate asezona cu orice emoție preexistentă.
Un spectacol unde lumile, emoțiile și conflictele sunt întrețesute atât de bine, încât cuprind spectatorul și-l fac să simtă că e integrat acestei suite de întâmplări fantastice.
Atenție, totuşi, la apariția fenomenului de evadare din universul concret! Își face apariția destul de repede. Nu vă speriați! Este inofensiv și prietenos.
Accesul publicului se face pe baza invitaţiei şi a buletinului/cărții de identitate.
Invitaţiile pot fi ridicate de la casa amenajată la intrarea în TVR – Intrarea Pangrati (strada Ermil Pangrati, nr. 8–10) în ziua spectacolului, 19 august, începând cu orele 20.00
Rezervări de locuri pot fi făcute la adresa de e-mail rezervari.unatc@gmail.com, până joi, 18 august.
Sâmbătă, 20 august / 11:00
Teatrul Coquette
“Vulpea și Corbul”
după fabula de LaFontaine
Spectacolul este inspirat de îndrăgita fabulă cu același nume, scrisă de LaFontaine, adaptată pe înțelesul și pe placul copiilor. Costumele sunt deosebit de atractive, conținând și măști venețiene.
Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure, pentru a-i fura cașcavalul. Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite tipuri de comportament, pe care fabula dorește să le aducă în vedere.
Cu ajutorul prietenului Arici, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure. La final, vor sărbători reușita, dar vor trage împreună învățături din această istorie.
Personajele sunt simpatice, devin îndrăgite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.
Muzica, dansul, măștile venețiene și umorul fac deliciul spectatorilor de toate vârstele!
Accesul publicului se face în baza biletelor, prin intrarea Pangrati, începând cu ora 10:30. Biletele pot fi achizitionate de la sediul Teatrului Coquette, din strada Calea Călărași nr. 94, în zilele de L–V, între orele 11.00–18.00 sau on-line din rețelele Eventim.ro, iabilet.ro, eventbook.ro sau kompostor.ro.
Rezervările pot fi făcute telefonic la nr. de telefon 0754990017 și pe adresa de e-mail rezervari@teatrulcoquette.ro până la data de 19 august 2016, orele 18.00.
De asemenea, pot fi cumparate în zilele de joi și vineri de la sediul TVR, intrarea Pangrati, începând cu ora 19.30 până la ora 20.30, sau în ziua spectacolului, duminică, 14 august, începând cu ora 10.00.
Prețul unui bilet este de 20 lei/preț unic.
Sâmbătă, 20 august / 20:30
Teatrul “Tudor Vianu” Giurgiu
“Blopii”
un spectacol de Cosmin Crețu
Cu Teodora-Daiana Păcurar, Oana-Maria Dragne, Gabriela Alexandru, Mihaela Şandru, Mihai Hurduc, Aurel-Sorin Sandu, Sebastian Ghiţă, Vlăduţ Bînzoi
Sinopsis: tablouri ale vieţii cotidiene, în câte două personaje.
Cei opt tineri, actori giurgiuveni vor evolua timp de o oră în fața publicului, purtând diferite măști și prezentând mișcări scenice specifice spectacolelor nonverbale.
Accesul publicului se face în baza invitaţiilor, prin intrarea Pangrati, începând cu ora 20:00.
Invitaţiile se pot ridica de la casa amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8–10, în ziua spectacolului, începând cu ora 19:30.
Rezervări pot fi făcute telefonic la nr. de telefon 0760 262 903 şi pe adresa de e-mail teatru@mail.com.
Duminică, 21 august / 11:00
Teatru la Cinema
“CENUȘĂREASA”
spectacol interactiv pentru copii
Accesul publicului se face în baza biletelor, prin intrarea Pangrati, începând cu ora 10:30.
Prețul unui bilet pentru copii este de 15 lei și 25 lei pentru adulți.
Biletele pot fi achiziţionate on-line de pe www.teatrulacinema.ro. sau de la casieria amenajată în strada Pangrati nr. 8–10 în zilele de joi–vineri între orele 19.30–20.30, sâmbătă între orele 9.30–11.00 și 19.30–20.30, duminică de la 9.30–11.00.
Rezervările pot fi făcute telefonic la nr. de telefon 031.005.1620 şi pe adresa de e-mail rezervari@teatrulacinema.ro, până la data de 20 august 2016, ora 21:00.
Biletele rezervate se pot achiziţiona în ziua spectacolului de la casa amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8–10, începând cu ora 10.00.
Duminică, 21 august / 20:30
Teatrul LUNI de la Green Hours
“LUNGS” de Duncan Macmillan
Traducere: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu
Regia: Nicolae Constantin Tănase
Scenografia, decorurile și costumele: Adeline Andreea Bădescu
O producţie VANNER Collective, în colaborare cu Teatrul LUNI
Distribuție: EA – Denisa Nicolae, EL – Liviu Romanescu
Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tînăr îşi dorește un copil. Dacă se gîndesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru.
“Aș putea zbura până la New York și înapoi zilnic timp de șapte ani și tot n-aș lăsa o amprentă de carbon la fel de mare ca atunci când aș avea un copil. 10.000 de tone de CO2. Cât greutatea turnului Eiffel. E ca și cum aș naște turnul Eiffel.”
Care dintre acestea va supravieţui – planeta sau relaţia?
Spectacol selectat în Festivalul Undercloud 2016 și în Festivalul Național de Teatru 2016.
Accesul la spectacol se face în baza biletelor, la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8–10, începând cu ora 20.00. Spectatorii sunt solicitați să prezinte la intrare, un document de identitate. Biletele costă:
– 30 lei integral (elevii, studenţii, pensionarii, pot intra câte 2 pers/1 bilet)
– 20 lei achitate în avans, până (inclusiv) în preziua evenimentului și pot fi achiziţionate astfel:
– ÎN AVANS: – online, prin bilet.ro
– de la Green Hours (Calea Victoriei 120), între orele 11.00–18.00, cu un telefon în prealabil la 0788452485;
– În SEARA SPECTACOLULUI, direct de la casa de bilete amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8–10, începând cu ora 19.30.