Dimitri Malignan este născut la Paris, în anul 1998, într-o familie de origine româna. Studiaza pianul la Ecole Normale de Musique de Paris “Alfred Cortot” cu Ludmila Berlinskaïa și la Conservatorul Regal din Haga (Olanda), cu Naum Grubert. Este laureatul multor concursuri internaționale, printre care Concursul Mihail Jora, Bucuresti, România (2016 : Premiul 1); Concursul Anton Garcia-Abril, Teruel, Spania (2011: Premiul 1) ; Concursul Bradshaw & Buono, New-York, America (2010: Premiul 2); Concursul American Protégé, New-York, America (2009 : Premiul 2); Osaka International Music Competition, Japonia (2009 : Premiul 3). Dimitri Malignan este pentru prima oară invitat al Stagiunii de marți seara.
Stagiunea de marți seara
Marți, 9 mai 2017, 19:00 – 21:00, Sala mică
Recital de pian
Dimitri Malignan
Program
• Robert Schumann
Romanze op. 28 nr. 2 în fa diez major
• Robert Schumann
Sonata nr. 1, în fa diez minor, op. 11
• Serghei Prokofiev
Şase piese din Cenuşăreasa, op. 102 (selecţiuni)
Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro
Dimitri Malignan, nepotul compozitorului și omului de teatru Henry Mălineanu, începe să studieze pianul la vârsta de 5 ani, cu primul său profesor, Nicolas Horvath. Se remarcă foarte repede în cadrul concursurilor naționale cât si internaționale de pian din Franta. Este distins cu nu mai puțin de 20 de premii. Începe să studieze la Ecole Normale de Musique de Paris “Alfred Cortot” în 2009, înscris direct în ciclul profesional si obtine diplomele de pian, muzica de camera (Diplôme Supérieur de Musique de chambre) si analiză muzicală. În aprilie 2017 va sustine la numai 19 ani, concursul final de “Diplôme Supérieur de Concertiste”. Deasemenea, a obtinut Certificatul de Studii Muzicale (C.E.M) de compozitie cu mențiunea “foarte bine” , avândul ca îndrumator pe compozitorul si organistul Stéphane Delplace, care i-a încurajat plăcerea de a compune.
În septembrie 2016 a început sa studieze la Conservatorul Regal din Haga, unde a fost admis în anul 3 de licență.
Este invitat pentru în recital solo sau în formații de muzică de cameră, atât în Franța cât și în străinătate ; la Paris (Sala Cortot, Asociația internațională D. Șostacovici, Centrul cultural Ceh, Catedrala Ste-Croix des Arméniens, Showroom Hamm-Fazioli, Eglise Ecossaise, Cité Universitaire…), la Talcy (Festival “La Clé des Portes”, 2014 și 2016), Puteaux (“Les Nuits du Piano”, 2016), Barbizon (Festival “Musique d’abord”, 2016), Villejuif (“Jeunes Talents”, 2016), La Frette-sur-Seine (Festival “Spiriades-sur-Seine, 2015), Collioure (“Fête du Piano”), Fougy, Verneuil-sur-Avre, Sète, Villemomble, Le Mont-Dore. În strainatate a cântat în locuri prestigioase ca de exemplu Ateneul Român si Palatul Cantacuzino-Muzeul Enescu din Bucuresti (România), la Museul Ceaikovski din Klin (Rusia, Festivalul “De la Loire à la Volga”, 2014), la Kaufmann Center din New-York (Statele Unite), cât si la Viborg (Danemarca), Spoleto si Magione (Italia), Dubrovnik (Croatia)
A participat la clase de măiestrie susținute de pianiști de renume, ca de exemplu Angela Hewitt, Abel Rahman El Bacha sau Dmitri Alexeev, și lucreaza de multă vreme cu pianistul și profesorul francez Jean-Paul Sévilla.