Pianistul Dragoș Cantea este masterand al conservatorului ieșean la clasa prof. univ. dr. Ioana Stănescu și studiază în același timp la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo cu pianistul și profesorul Håvard Gimse. Este pentru prima oară invitat în Stagiunea de marți seara și, tot pentru prima oară în cei opt ani de când există acest proiect, din motive obiective, recitalul a fost reprogramat pentru seara zilei de luni, 24 aprilie, ora 19.
Stagiunea de marţi seara
Luni, 24 aprilie 2017, 19:00 – 21:00, Sala mică
Dragoş Andrei Cantea
Program:
• Joseph Haydn
Sonata nr. 21, în fa major, Hob. XVI:23
• Franz Schubert
Sonata nr. 21, în si bemol major, D960
• Aleksandr Scriabin
Sonata nr. 4, în fa diez major, op. 30
Coproducător: Radio România Muzical
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.
Dragoş Andrei Cantea a început studiul pianului în 1999 în oraşul său natal Iaşi, sub îndrumarea lector univ. dr. Ioana Stănescu. Termină cursurile Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iași în anul 2011. În 2015 tânărul pianist a absolvit studiile la Universitatea Naționalăde Arte „George Enescu” din Iași. Se remarcă în recitaluri solistice la nivel național, în principalele centre culturale din țară (Iași, Timișoara, București, Cluj, Brașov, etc.), debutând totodată și în sfera concertistică în anul 2013, alături de orchestra simfonică a conservatorului ieșean, cu Concertul pentru pian de Edvard Grieg.
În 2015, a fondat Cvartetul cu pian Caudella, alături de colegi din cadrul conservatorului din Iași, sub îndrumarea prof. univ. dr. Constantin Stanciu. Formația concertează la Iași, București, Brașov și Roma (Italia) și muzicienii sunt laureați ai concursurilor „Dan Cumpătă” în 2015 și „Drumul spre celebritate” în 2016.
Pianistul Dragoş Andrei Cantea a participat la master-class-uri susținute de pianiști precum Rostislav Yovhev, Andrei Gavrilov, Havard Gimse, Elizabeth Sombart, ș.a. De asemenea, este un membru active în dezvoltarea comunității locale prin implementarea unor proiecte cultural-educaționale sub tutela Rotary și Rotaract International