Romanii apeleaza intr-un numar tot mai mare la serviciile medicale din Viena, alaturi de alti pacienti din Europa Centrala si de Sud-Est. Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece a primit, in primele 10 luni ale acestui an, peste 950 pacienti din Romania pentru investigatii, interventii si tratamente, in crestere cu 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Dupa incetinirea din 2020 datorata pandemiei, turismul medical in Viena isi revine cu pasi rapizi odata cu reglementarea conditiilor de calatorie, pacientii putand calatori mai usor in afara tarii in scopuri medicale.
Wiener Privatklinik, una dintre principalele destinatii medicale din Europa, a intampinat anul acesta peste 950 pacienti romani, in crestere cu 50% fata de anul 2020. Romania se afla in topul tarilor de unde acestia vin, fiind urmata de Rusia si Ucraina. Procentul pacientilor de nationalitate romana a crescut constant in ultimii ani reprezentand, in momentul de fata, 35% din totalul pacientilor straini. Astfel, 1 din 3 pacienti internationali ai spitalului WPK este roman.
„De la inceputul anului, asistam la o crestere semnificativa a numarului de pacienti internationali, multi dintre ei romani. In ce priveste pacientii europeni, ne apropiem deja de nivelul de adresabilitate de dinaintea pandemiei. Multi dintre acestia vin la spitalul nostru din Viena pentru a continua tratamentele incepute inaintea pandemiei sau pentru a efectua interventiile amanate. Principala noastra preocupare este sa le fim alaturi si sa le oferim cele mai bune servicii medicale pentru a-si recapata sanatatea, asigurand un mediu spitalicesc sigur pentru pacienti si angajati in acest demers”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik.
Un numar mare de pacienti internationali sunt bolnavi oncologici, care au beneficiat de diagnosticare si tratamente in cadrul WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex si reputat centru privat de diagnostic si tratament al cancerului din Europa Centrala si de Est. Alaturi de serviciile de oncologie, in topul serviciilor medicale accesate au fost interventiile chirurgicale in urmatoarele specialitati: chirurgie cardiovasculara, chirurgie toracica, chirurgia sarcomului si chirurgie ortopedica. De asemenea, au existat solicitari in crestere pentru a doua opinie medicala, deoarece tot mai multi pacientii vor sa se asigure ca diagnosticul si tratamentul pe care il urmeaza sunt corecte sau doresc sa incerce o alta abordare terapeutica.
Peste 200 de pacienti au apelat in aceste 10 luni la consultatiile medicale online, date de specialistii austrieci. Cele mai solicitate specialitati medicale in clinica virtuala WPK Online Healthcare Center au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicina interna, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie si ORL.
Spitalul cuprinde 10 centre medicale de competenta, acoperind toate ariile clinice, de la consult si preventie, diagnosticare si tratament. Acestea sunt deservite de o echipa formata din peste 300 de medici, unii dintre cei reputati experti din Europa. Solutiile de ultima generatie de diagnostic si tratament, tipul scurt de asteptare si conditiile de spitalizare de 5 stele sunt principalele motive pentru care pacientii romani doresc sa se trateze la spitalul din Viena. In 2021 Wiener Privatklinik a fost certificat drept unul dintre cele mai bune spitale din lume, conform publicatiei americane Newsweek.
Pacientii romani au asigurati 3 manageri de caz vorbitori de limba romana, astfel incat intregul proces sa fie unul facil. Acestia ofera consiliere personalizata fiecarui pacient in parte si il ajuta cu toate etapele pana la intrarea in intalnirea fizica sau online cu specialistul.