- Prin acest parteneriat, pacienții români vor putea accesa ușor și rapid, cu ajutorul unui case manager, îngrijiri medicale complete și personalizate, fie în România sau la Viena.
- Pacienții pot obține o a doua opinie medicală oferită de experți reputați la nivel internațional, unii dintre aceștia clasați în top 2% oameni de știință ai lumii.
- Pacienții care necesită tratamente indisponibile în țară, le vor putea accesa în cel mai scurt timp la spitalul Wiener Privatklinik din Viena, beneficiind ulterior de îngrijiri post-tratament în România.
Spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, certificat World’s Best Hospitals, a demarat un parteneriat strategic împreună cu Grupul Medical Nord (fostul Provita) pentru sănătatea pacienților din România. Cele două instituții medicale își unesc know-how-ul și expertiza echipelor de specialiști pentru a furniza pacienților acces ușor și rapid la soluții medicale complete (diagnostic, tratament și îngrijire post-tratament) la cele mai înalte standarde.
Parteneriatul încheiat între spitalul Wiener Privatklinik și Grupul Nord aduce pacienților din România o serie de facilități, menite să crească nivelul de calitate al îngrijirilor medicale și să simplifice întregul parcurs medical.
Pacienții au la dispoziție serviciile unui case manager, un specialist în gestionarea cazurilor medicale, care îi va ajuta să identifice și să acceseze cu ușurință soluțiile medicale necesare și specialiștii potriviți, fie în România sau la Viena.
„Suntem încântați să inițiem această colaborare cu Grupul Nord și echipa condusă de Ovidiu Palea. Am găsit aici o echipă cu o energie care se aliniază perfect cu valorile noastre: profesionalism, dedicare și angajament față de pacienți. Acest parteneriat reprezintă un pas important pe care îl facem pentru a ne consolida serviciile de suport oferite în România. Ne-am propus să aducem expertiza celor mai buni specialiști mai aproape de pacienți, într-un efort de a le răspunde cât mai eficient nevoilor medicale”, a declarat Thomas Peter Ebm, Managing Director, Wiener Privatklinik.
Cei care doresc o a doua opinie medicală privind diagnosticul primit sau planul de tratament pot obține consultații (online sau în persoană) cu experți reputați la nivel internațional în specialitățile lor, colaboratori ai spitalului Wiener Privatklinik. Anul acesta, 18 medici afiliați Wiener Privatklinik au fost clasați în top 2% oameni de știință ai lumii de către Universitatea Stanford.
De asemenea, pacienții români care necesită tratamente indisponibile în țară pentru afecțiunile lor, au posibilitatea de a accesa cele mai moderne și eficiente soluții medicale, în cel mai scurt timp posibil, la spitalul din Viena. Un exemplu sunt terapiile de ultimă generație pentru afecțiunile oncologice, cum ar fi imunoterapia și terapiile personalizate țintite. Aceste tratamente sunt disponibile în cadrul WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai modern centru oncologic din Europa Centrală și de Est.
După externare, pacienții pot efectua monitorizările post-tratament în Romania, beneficiind de îngrijiri mai aproape de casă, asigurate de echipa spitalului Nord în colaborare la distanță cu specialiștii de la WPK.
„Expertiza, inovația și tradiția medicală ale spitalului WPK au servit ca repere în definirea protocoalelor noastre medicale. Așadar, acest parteneriat nu numai că ne ridică standardele, ci și subliniază angajamentul nostru de a furniza îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate. Colaborarea internațională oferă pacienților avantajul de a accesa tratamente moderne și expertiza specialiștilor din străinătate, atunci când este necesar, și totodată de a primi îngrijiri continue post-tratament, mai aproape de casă. Ne bucurăm să venim în întâmpinarea pacienților noștri cu acest sistem integrat de servicii medicale, alături de echipa de la WPK, astfel încât să avem grijă de sănătatea lor în cel mai eficient mod posibil”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Nord.
Wiener Privatklinik înregistrează anual peste 12.000 de internări, iar circa 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali din peste 20 de ţări, în special din Europa Centrală și de Est. România este țara din care provin cei mai mulți pacienți internaționali, pacienții români reprezentând 30% din totalul acestora.
Mai mult de jumătate dintre aceștia se adresează spitalului pentru tratamentele oncologice. Pe locul următor se află intervențiile chirurgicale complexe, în specialitățile ortopedie-traumatologie, chirurgie generală, chirurgie reconstructivă și a nervilor periferici, dar și chirurgie pediatrică. Printre serviciile medicale solicitate se mai numără consultațiile de second opinion și pachetele personalizate de check-up medical.
Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități, având 10 centre de competență și peste 300 de medici colaboratori. Cei care nu pot călători la Viena pot programa consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center.
În România, spitalul Wiener Privatklinik deține 2 birouri de reprezentanță, situate în Bucureşti şi Timişoara.