Wellborn, singurul Spital dedicat exclusiv fertilității și medicinei materno-fetale anunță introducerea în circuitul intern a celui mai important instrument din industria medicală, laserul PGD. Recunoscut și utilizat la nivel internațional, laserul PDG – Preimplantation Genetic Diagnosis- poate diagnostica probleme genetice prenatale, fiind considerat un element important din procedeul de Fertilizare in Vitro.
Din punct de vedere medical, prin PGD se analizează genetic una sau mai multe celule ale unui embrion obținut în prealabil prin Fertilizare in Vitro. Scopul PGD este acela de a selecta embrioni normali genetic, care pot fi ulterior transferați în uter și păstrați prin crioprezervare, crescând rata de succes a aducerii pe lume a unuia sau mai mulți copii sănătoși.
În România, tot mai mulți copii se nasc cu anomalii
De asemenea, laserul PGD este indicat în cazul purtătorilor de anomalii cromozomiale, care au risc crescut pentru eșec de implantare și pot crește numărul avorturilor recurente. În cadrul Spitalului de Fertilitate și Medicină Materno-Fetală Wellborn, echipa de medici ultraspecializați (Alina Bolintineanu, Deliana Predoi, Viorica Chirița, Oana Moise, Carmen Ianioțescu, Silviu Predoi și embriologii Andreea Mustață și Lăcrămioara Sandu) folosește aparatură performantă, la standarde internaționale, pentru a asigura o rată de succes competitivă cazuisticii bogate din domeniul Reproducerii Umane Asistate. De aceea, achiziționarea unui astfel de instrument medical, laserul PGD a reprezentat o continuare evidentă a investițiilor în tehnologii unice în România în vederea creșterii ratei de succes a activității medicale.
Practic, în mare măsură, anomaliile cromozomiale sunt responsabile de eșecul implantării embrionilor în contextul apelării la procedurile de Fertilizare in Vitro și de 50% dintre avorturile spontane din primul trimestru de sarcină.
“Tehnologia inovatoare are menirea de a rafina activitatea din departamentele noastre ultraspecializate de Reproducere Umană Asistată, poziționându-ne pe harta internațională a spitalelor care oferă astfel de servicii dedicate, în același mod profesionist, așa cum i-am obișnuit deja de atâția ani pe pacienții Wellborn. Am adus laserul PGD în Spitalul Wellborn din București ca un pas firesc în dezvoltarea constantă a activității noastre, păstrând normele de performanță medicală avansată orientată exclusiv către pacienți, cu atât mai mult cu cât suntem singurul spital de fertilitate din România și centrul cu cele mai multe proceduri de Reproducere Umană Asistată (RUA) efectuate lunar în țara noastră.”, dr. Silviu Predoi, CEO Rețeaua Medicală Wellborn.
Așadar, avantajele metodei de diagnostic cu laserul PGD sunt date de analiza unui număr mai mare de celule și de o mai bună precizie a diagnosticului.
Conform unui studiu (Human Reproduction, Vol.0, No.0 pp. 1 –8, 2015) publicat de ESHRE – European Society of Human Reproduction and Embryology -, România deține o poziție superioară în topul țărilor care oferă cu succes servicii de reproducere umană asistată, depășind numeric Ungaria, Serbia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Belgia și multe altele.
Anul acesta, Spitalul Wellborn a fost selectat de Ministerul Sănătății in topul celor 10 spitale din Romania care beneficiază de finanțare pentru procedurile de FIV si embriotransfer. Nominalizarea Wellborn pe primul loc in topul celor 10 centre medicale incluse in Programul National de fertilizare si embriotransfer este, cu siguranță, o reconfirmare a expertizei medicilor Wellborn, precum si a importantei dotării la standarde europene si a reușitelor dobândite in departamentul de Reproducere Umană Asistată.