În cadrul campaniei de strângere de fonduri în beneficiul spitalului pentru copii Marie Curie, Fundaţia Scheherazade a anunţat organizarea unei gale de caritate cu scopul de a aduna fondurile necesare continuării lucrărilor de renovare a centrului medical. Suma totală necesară renovării celor 7 etaje este de aproximativ 1 milion şi jumătate de euro.
Acesta este cel mai mare proiect de renovare a unui spital din România. Iniţiat în iunie 2007 cu ajutorul companiei Colgate-Palmolive care a donat 100.000 de euro pentru începerea lucrărilor, proiectul a fost susţinut şi de alte companii din România, printre care Petrom, Romstal şi Philips, LG şi Arctic, în beneficiul celor 50.000 de copii din toată ţara, care trec anual pragul spitalului Marie Curie.
„Rata de răspuns în această campanie umanitară a fost una foarte bună” afirmă iniţiatorul acestui proiect, Wajiha Haris, Preşedintele Fundaţiei Scheherazade. „Spre surprinderea mea, până în acest moment, toate companiile contactate au răspuns pozitiv, ceea ce demonstrează impactul pe care acest proiect îl are în societatea românească ”.
Gala de Caritate Marie Curie este primul eveniment de fund-raising din cadrul campaniei, care va avea loc pe data de 22 Noiembrie 2007 la sala Unirii din Palatul Parlamentului, cu susţinerea echipei italiene de formula 3, Scuderia Playteam, şi a Fundaţiei „Copii Sănătoşi – Copiii contează pe noi”. Mihaela Rădulescu va fi gazda serii la acest eveniment umanitar la care participanţii vor avea ocazia unică de a achiziţiona piese celebre donate de echipa Scuderia, câştigătoarea Campionatului Mondial FIA GT desfăşurat în luna mai 2007 la Bucureşti. Căşti, salopete, mănuşi şi piese ale maşinii Maseratti MC12 vor fi licitate pentru a strânge fondurile necesare continuării lucrărilor de renovare de la Spitalul Marie Curie. „Sportul şi automobilismul sportiv, în special, sunt un mijloc excepţional de a transmite valori şi experienţe unui public tot mai larg şi mai eterogen, capabil să răspundă la apelurile la solidaritate în scopuri caritabile”, afirmă Giambattista Giannoccaro, pilot al echipei Scuderia.
Ioana Popescu Tăriceanu afirmă: „Pentru copii, spitalul este o experienţă dificilă. Depinde de noi, de fiecare dintre noi, să îi ajutăm să treacă peste astfel de experienţe şi să le asigurăm cele mai bune condiţii de tratament. Copiii contează pe noi.”
Până în prezent, atât lucrările de renovare din incinta spitalului, cât şi organizarea Galei de Caritate au fost posibile cu ajutorul fondurilor obţinute de la companii comerciale, care au dat dovadă de responsabilitate şi implicare socială. Companiile care şi-au anunţat deja intenţia de a susţine Gala Marie Curie sunt: Romtelecom, Philips, Orange, Apa Nova, Mega Image, Fortune Group şi Avicola Buzău – Aaylex. Suma obţinută în cadrul acestei Gale va fi donată pentru a continua renovarea centrului medical Marie Curie şi pentru dotarea acestuia cu aparatură şi mobilă modernă.
Spitalul, denumit astăzi Marie Sklodowska Curie, a fost oferit poporului român ca un dar special din partea guvernului polonez după cutremurul din 1977. În 1984 şi-a deschis porţile ca unul dintre cele mai mari spitale de copii din România. Cunoscut iniţial ca Spitalul Polonez şi apoi ca Spitalul Budimex, acesta a reunit medici pediatri de renume de la diferite spitale din Bucureşti, care au transformat acest dar al poporului polonez într-unul dintre cele mai bune centre medicale dedicate îngrijirii copiilor. În ultimii 23 de ani, generaţii de copii au beneficiat de acest dar aparte.
Clădirea spitalului Marie Curie are 7 etaje, o suprafaţă de 10.000 m2 şi o capacitate de 500 de paturi, unde, anual, sunt trataţi peste 50.000 de copii din întreaga ţară. Pentru ca actul medical să se desfăşoare în condiţii optime în perioada renovării, iar copiii să beneficieze de condiţii civilizate de spitalizare, lucrările de renovare se vor desfăşura în trei etape, etaj cu etaj.
Prima etapă a fost deja demarată cu ajutorul companiei Cologate-Palmolive şi constă în renovarea etajului 3, Secţia de Chirurgie. Valoarea totală a lucrărilor necesare renovării acestei secţii se ridică la suma de 400.000 de euro necesari renovării saloanelor şi holului, precum şi construirii de noi grupuri sanitare şi băi. Fiecare salon urmează să fie prevăzut cu frigider, instalaţie de aer condiţionat şi televizor. Pentru fiecare secţie se va monta câte o maşină de spălat automată.
Misiunea Fundaţiei Scheherazade este să vină în ajutorul copiilor, indiferent de mediul social din care provin, de rasă sau religie, prin construirea de parteneriate durabile cu guvernul, cu sectorul de business şi cu societatea civilă. Fundaţia Scheherazade încearcă să îmbunătăţească condiţiile copiilor aflaţi în suferinţă prin îmbunătăţirea condiţiilor din mediul sanitar, prin promovarea de activităţi ce pot salva vieţi şi prin sponsorizarea unor activităţi de protecţie a copilului şi de promovare a drepturilor sale. “Succesul adevărat vine atunci când se împărtăşesc idei, aspiraţii, convingeri şi probleme” a declarat Wajiha Haris, Preşedintele Fundaţiei Scheherazade.
{mosloadposition user10}