Rodica Ojog-Brașoveanu
Editura Nemira
Fostă profesoară, actual maior de Securitate, Minerva Tutovan este un alt personaj memorabil creat de Rodica Ojog-Brașoveanu. Cu ea vă veți întâlni în cadrul romanului Spionaj la mănăstire, așa că trebuie să vă pregătiți pentru schimburi de replici înțepătoare, suspans și personaje inedite într-un roman foarte bine scris.
Profesorul Lucaci inventase ceva ce putea avea efecte dezastruoase – dacă ar fi ajuns în mâini nepotrivite. El este ascuns la o mănăstire, loc care ar fi trebuit să fie sigur. Totuși, într-o noapte, profesorul este asasinat.
Suspecții? – Toți cei care se aflau în acel moment la mănăstire. Oameni care mai de care mai diferit, inedit, ciudat. Și mai puțin posibil să fi săvârșit oribila crimă.
De investigație sunt trimiși să se ocupe Minerva și locotenentul Dobrescu, fost și…. actual elev, pentru că acum maiorul îi este superior în cadrul Securității.
Întrucât Minerva merge în calitate de oaspete al mănăstirii, iar Dobrescu este cel care investighează oficial crima, apar tot felul de situații amuzante. Veți vedea bilețele trimise de Minerva locotenentului, pentru a-l ajuta să conducă interogatorii și investigația. Veți descoperi schimburi de replici care vă vor aduce un zâmbet pe buze și care vă vor face să o îndrăgiți pe Minerva, în ciuda unei prime impresii care va fi, poate, a unei femei arogante și rele.
Pătrundeți așadar într-o vreme a investigațiilor fără telefoane mobile, fără înalta tehnologie disponibilă astăzi, o perioadă în care conta foarte mult istețimea investigatorului.
Spionaj la mănăstire este primul roman din seria Minera, un roman apărut în anii 1970 și care s-a bucurat de succes, având parte de câteva reeditări de la data apariției. Mai multe generații au îndrăgit-o pe Minerva și i-au urmărit investigațiile – iar acum, cu această nouă reeditare, sigur mulți alți cititori o vor descoperi.