Sâmbătă, 5 septembrie, la ora 19, la intrarea Şincai din Parcul Tineretului, Urban Soup Night revine cu un nou eveniment de strângere de fonduri pentru susţinerea secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.
Sâmbătă seara aducem în acelaşi loc supă aromată şi fierbinte, artă urbană (tape people, grass stencils & bug invasion), paşi de dans irlandez de la trupa Irish Way şi multă voie bună, totul într-un scop caritabil.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Soup Nights România, iniţiat de bloggeri din Bucureşti, sătui să tot vadă lumea din jur plângându-se de condiţiile proaste din şcoli şi spitalele pentru copii.
Bucătarii “urbani” ce vor pregăti 500 de porţii de supă sâmbătă seara sunt Viorel Copolovici şi Victor Melian. Alături de ei vor fi prezenţi şi oameni cunoscuţi din on-line-ul românesc, cu toţii susţinători ai cauzelor sociale.
Viorel Copolovici, cunoscut în mediul on-line românesc pentru principiul “Scriem cum gătim /gătim cum scriem” ne va încânta gusturile cu supă minestrone, cremă de ciuperci şi supă de ceapă. Creatorului site-ului www.pranzuldincaserola.ro este ocupat in ultima vreme cu “Prânzul din Caserolă Office Tour” – un mic proiect prin care merge şi găteşte în sediile agenţiilor de publicitate, că doar şi advertiserii merită mâncare bună.
Victor Melian a lucrat în Stockholm şi a dresat farfurii la “Green Light” din San Francisco. De când s-a întors în România, în 2002, a pornit un resturant “Esperanto”, a fost proprietar şi executive chef al restaurantului “Calderon” şi a produs pentru Realitatea TV emisiunea culinara “Mănânc deci exist”, premiată cu premiul APTR în 2007. Conduce aventura “Rent a chef”, un proiect în care îţi poti aduce un bucătar profesionist să-ţi gătească acasă, iar pentru Urban Soup Nights va pregăti o supă clasică thailandeză, Tom Ka Ghai.
{mosloadposition user10}