Obiectivul campaniei care se va derula pe tot parcursul anului 2009 este de a recruta zece persoane care vor deveni mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judeţul Bacău).
Pentru a deveni mamă socială – profesie recunoscută în România, este nevoie de maturitate, echilibru, flexibilitate, empatie şi dedicare. Toate aceste calităţi sunt puse în slujba sprijinirii şi educării copiilor aflaţi în dificultate (copii orfani sau din familii dezavantajate). Mama socială are între 25 şi 48 de ani, studii liceale încheiate. Îşi doreşte să învăţe şi să se dezvolte continuu atât din punct de vedere personal, cât şi profesional. Este o persoană sănătoasă fizic şi psihic, care îşi doreşte să locuiască într-o casă SOS alături de 5-7 copii.
Campania de recrutare, interviurile şi formarea ulterioară în cadrul programului de pregătire SOS vor avea loc pe tot parcursul anului 2009. Procesul de recrutare include: interviu telefonic cu consilierul pedagogic al Asociaţiei, interviu cu Directorul de Sat şi vizită de probă într-unul din cele trei Sate SOS.
Persoanele selectate îşi vor însuşi cunoştinţele şi abilităţile necesare profesiei de părinte social în cadrul programului de formare „Şcoala Mamei”, cu o durată cuprinsă între 9 şi 21 de luni. După finalizarea cu succes a acestui program, ale cărui costuri sunt suportate de către organizaţie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.
Stabilitatea locului de muncă, fomarea profesională continuă şi posiblitatea de a-şi construi o carieră într-o profesie recunoscută oficial sunt trei dintre beneficiile de care se bucură mama socială în cadrul proiectului SOS Satele Copiilor. Totodată, împlinirea mamei sociale vine odată cu evoluţia copiilor pe care îi are în grijă.
Prezenţa unui model matern în casele SOS care răspunde cu dragoste nevoii de ataşament şi de siguranţă a copiilor contribuie la dezvoltarea echilibrului psihic al acestora şi îi pregăteşte pentru o viaţă independentă. De asemenea, posibilitatea de a trăi alături de o mamă socială şi 6-7 “fraţi sociali” contribuie la o bună integrare socială a copiilor din casele SOS.
Persoanele care sunt motivate să lucreze cu copiii si adolescentii în acest sistem pot suna la 021.668.00.88 sau pot accesa site-ul www.sos-satelecopiilor.ro. De asemenea, pot trimite scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea: „De ce doreşti să fii mamă socială?” şi un CV la adresa: Str. Nataţiei, nr.66 B, sector 1, Bucureşti sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro
Media Pozitiv, agenţie specializată în servicii integrate de comunicare în medii tradiţionale şi interactive, s-a alăturat campaniei SOS Satele Copiilor pentru a sprijini, printr-o campanie de comunicare şi relaţii publice, derularea cu succes a proiectului pe parcursul anului 2009.
{mosloadposition user10}