SOS Satele Copiilor România: Copiii au nevoie de tine!
Angajăm mame sociale pentru toate cele trei sate SOS
Mamele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor România beneficiază de stabilitatea locului de muncă. O parte din ele, au grijă, cu multă dragoste și dedicare, de copiii susținuți de SOS de mai bine de zece ani, educând una sau mai multe generații de copii. Pentru câteva dintre mamele sociale SOS se apropie momentul să iasă la pensie, după ce s-au dedicat o lungă perioadă de timp creșterii și educării copiilor aflați în situații de risc. Totodată, SOS Satele Copiilor România finalizează, în această vară, extinderea Satului SOS Hemeiuş (aflat în judeţul Bacău). De aceea, Asociaţia recrutează mame sociale care să ofere, pe termen lung, copiilor aflaţi în dificultate dragostea şi sprijinul necesar pentru a se putea dezvolta armonios pentru toate cele trei sate SOS din București, Cisnădie și Hemeiuș.
“SOS Satele Copiilor are la bază conceptul de Sat SOS privit ca o comunitate în care familiile SOS locuiesc împreună, creând astfel un mediu de susținere unde copiii cresc, se dezvoltă și se bucură de clipele frumoase ale copilăriei. Pentru fiecare copil, persoana reprezentativă este Mama SOS. Zi de zi, ea este alături de copii, oferindu-le dragostea și încrederea de care au nevoie pentru a crește mari. Mama SOS este cea care îi încurajează și îi susține, cea care le este alături atât în clipele frumoase, dar și în cele grele prin care trec. Sunt niște sentimente pe care aceste mame le oferă din suflet, dincolo de formările profesionale pe care SOS Satele Copiilor le asigură pentru fiecare candidată la acest post. Mamele sociale sunt cele care ne ajută să ducem misiunea SOS Satele Copiilor mai departe și, de aceea, ele vor avea mereu un rol foarte important în cadrul asociației“, a declarat Mirela Lavric, Director Național SOS Satele Copiilor România.
SOS Satele Copiillor România consideră că, pentru a se putea dezvolta armonios, fiecare copil are nevoie de dragoste, să se simtă în siguranță și protejat, să aibă o familie care să îi ofere sprijin pe termen lung. De aceea, pentru a deveni mamă socială este nevoie de vocaţie, maturitate, flexibilitate şi dedicare pe termen lung. Toate aceste calităţi sunt puse în slujba sprijinirii şi educării copiilor care nu pot fi îngrijiți de propriile familii până când aceștia devin tineri independenți sau se pot întoarce în familiile lor biologice. Este o persoană sănătoasă, matură, echilibrată, care îşi doreşte să locuiască într-o casă SOS alături de 5-7 copii. Este disponibilă pentru a-şi asuma “maternitatea socială”, abordează greşelile într-un mod constructiv, are capacitatea de a face faţă presiunilor, are o bună abilitate de a construi relaţii interpersonale şi dă dovadă de flexibilitate. Mama socială are studii liceale încheiate, îşi doreşte să înveţe şi să se dezvolte continuu.
Pe lângă stabilitatea locului de muncă – un avantaj important în acest context economic în care tot mai multe persoane rămân fără loc de muncă, persoanele motivate să devină mame sociale şi să contribuie astfel la dezvoltarea intelectuală, socială şi emoţională a copiilor aflaţi în grija SOS beneficiază de formare profesională continuă şi posibilitatea de a-şi construi o carieră într-o profesie recunoscută oficial. La iniţiativa SOS Satele Copiilor România, profesia de părinte social a fost recunoscută oficial şi introdusă în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) în anul 2005.
Această etapă a campaniei „Fii Mamă Socială” de anul acesta se va desfăşura până la 30 septembrie 2011.
Pentru a intra în procesul de selecţie, persoanele interesate sunt rugate să trimită o scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea: „De ce doreşti să fii mamă socială?” şi un CV la adresa: Str. Nataţiei, nr.66 B, sector 1, Bucureşti sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro. Mai multe informaţii despre meseria de mamă socială se pot obţine sunând la: 021.668.00.88, pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro şi pe blogul dedicat campaniei www.fiimamasociala.blogspot.com.
Persoanele selectate îşi vor însuşi cunoştinţele necesare profesiei de părinte social în cadrul unui program intern de formare profesională, a cărui durată variază în funcţie de pregătirea profesională anterioară. La finalul acestui program, ale cărui costuri sunt suportate în întregime de către organizaţie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.