SOS Satele Copiilor România finalizează, în această vară, extinderea Satului SOS Hemeiuş (aflat în judeţul Bacău). De aceea, Asociaţia recrutează mame sociale care să ofere copiilor aflaţi în dificultate dragostea şi sprijinul necesar pentru a se putea dezvolta armonios.
Pentru a deveni mamă socială este nevoie de vocaţie, maturitate, flexibilitate şi dedicare pe termen lung. Toate aceste calităţi sunt puse în slujba sprijinirii şi educării copiilor aflaţi în situaţii de risc. Mama socială are între 25 şi 48 de ani, studii liceale încheiate. Îşi doreşte să înveţe şi să se dezvolte continuu. Este o persoană sănătoasă din punct de vedere fizic şi psihic, disponibilă să locuiască într-o casă SOS alături de 5-7 copii.
Persoanele motivate să devină mame sociale şi să contribuie astfel la dezvoltarea intelectuală, socială şi emoţională a copiilor aflaţi în grija SOS beneficiază de stabilitatea locului de muncă, formare profesională continuă şi posibilitatea de a-şi construi o carieră într-o profesie recunoscută oficial.
Recunoaşterea profesiei de părinte social şi introducerea acesteia în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) a avut loc în anul 2005 la iniţiativa Asociaţiei SOS Satele Copiilor România. Rolul părintelui social este acela de a îngriji unul sau mai mulţi copii aflaţi în dificultate, pentru o perioadă determinată de timp, până când aceştia devin independenţi sau se pot reîntoarce la familia biologică.
Campania „Fii Mamă Socială” de anul acesta se va desfăşura până în luna aprilie. Procesul de selecţie presupune: un interviu telefonic cu specialistul în resurse umane al Asociaţiei SOS Satele Copiilor România, un interviu cu Directorul de Sat din Hemeiuş şi o vizita de probă în Satul SOS.
Persoanele selectate îşi vor însuşi cunoştinţele necesare profesiei de părinte social în cadrul unui program intern de formare profesională, a cărui durată variază în funcţie de pregătirea profesională anterioară. La finalul acestui program, ale cărui costuri sunt suportate în întregime de către organizaţie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.
„Vino acum în Satul SOS Hemeiuş, ajută copiii să vadă în tine mama de care au foarte mare nevoie. Fă-i să simtă că sunt iubiţi şi că tu simţi iubirea lor pentru tine. Încearcă să fii o mamă suficient de bună pentru copiii tăi, vei fi sprijinită, susţinută şi îndrumată pe tot parcursul carierei de mamă SOS. Noi suntem aici de ceva ani şi putem să îţi spunem că e un loc de muncă unde zâmbetul şi îmbraţişarea unui copil te fac să uiţi de toate celelalte. Te aşteptăm cu drag!”, Nuţa, Magda şi Lucica, mame sociale în Satul SOS Hemeiuş.
Pentru a intra în procesul de selecţie, persoanele interesate sunt rugate să trimită o scrisoare de motivaţie care să răspundă la întrebarea: „De ce doreşti să fii mamă socială?” şi un formular cu date personale la adresa: Str. Nataţiei, nr.66 B, sector 1, Bucureşti sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro. Formularul de aplicaţie poate fi descărcat de pe blogul campaniei: www.fiimamasociala.blogspot.com.
Mai multe informaţii despre meseria de mamă socială se pot obţine sunând la: 021.668.00.88, pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro şi pe blogul dedicat campaniei www.fiimamasociala.blogspot.com.