Sonos și Eric J Dubowsky dau frâu liber celor mai puternice emoții, totul prin intermediul unei experiențe audio spațială și captivantă, care explorează beneficiile muzicii
Santa Barbara, Calif. — Eric J Dubowsky, inginer, producător și compozitor premiat cu GRAMMY, Emmy® și ARIA, lansează „Frisson Trigger”, o nouă piesă muzicală revoluționară, creată pentru a maximiza emoțiile pe care conținutul audio le poate oferi, în colaborare cu Sonos, companie lider mondial în materie de experiențe de audiție. Într-o lume post-pandemică, în care oamenii caută modalități tot mai diverse de a-și satisface nevoile emoționale și de a regăsi sentimentul de conectare cu cei din jur, Sonos vine în întâmpinarea acestei nevoi cu o experiență de ascultare imersivă atât de profundă, încât le poate face ascultătorilor „pielea de găină”. Inspirată de o cercetare academică, piesa „Frisson Trigger” scoate la iveală cele mai puternice emoții ale ascultătorilor, în timp ce îi învăluie într-o călătorie sonoră care prezintă posibilitățile nelimitate ale inovației audio spațiale. Disponibilă la nivel global, ascultătorii pot asculta piesa Frisson Trigger pe Apple Music..
Frisson, este un răspuns psihofiziologic indus de muzică, evocând o senzație plăcută ce are ca rezultat furnicături ale pielii, senzația de „piele de găină” și dilatarea pupilelor. Eric J a conceput o piesă care încorporează în mod intenționat alegeri muzicale specifice, despre care s-a dovedit științific că declanșează emoții – de la armonii neașteptate, acorduri deosebite și game melodice. Piesa s valorifică la maximum toate capacitățile Dolby Atmos și ale boxei revoluționare Sonos Era 300 de la Sonos, cu tehnologia spatial audio, pentru a crea un peisaj sonor hipnotizan, ce învăluie ascultătorul în muzică.
„Munca mea de o viață este dedicată misiunii de a-i face pe oameni să se conecteze emoțional cu muzica, așa că am aprofundat cercetările pentru a explora modul în care aș putea exploata știința extraordinară din spatele emoțiilor. Muzica are o încărcătură complexă de posibile declanșatoare universale de emoții, dar ceea ce am descoperit este că reacțiile emotive ale ascultătorilor ating maximul în puncte diferite, așa că experiența este în întregime una personală”, a declarat Eric J Dubowsky.
Dr. Solange Glasser, psiholog muzical și lector la Universitatea din Melbourne, a cercetat valoarea pe care oamenii o acordă ascultării muzicii, observând impactul profund al acesteia asupra bunăstării noastre emoționale. În timpul pandemiei Covid-19, Dr. Glasser și colegii săi au descoperit, prin intermediu unui alt studiu, că 81% dintre oameni au experimentat terapia prin muzică – o practică esențială pentru îmbunătățirea sănătății mentale.
În România, un studiu realizat în anul 2020 arată că numărul persoanelor care ascultă muzică a crescut la 88%, comparativ cu anul 2019 când procentul acetora era de 74%. În plus, un alt studiu arată faptul că, pentru 60% dintre cei intervievați, muzica a reprezentat cea mai frecvent utilizată soluție anti-stres pe durata pandemiei Covid-19.
„În timpul pandemiei COVID, ascultarea muzicii a devenit un ‘surogat social’ care a favorizat o conexiune comună cu umanitatea în timpul izolării. Chiar și în momentele de tristețe, senzația de emoție provocată de muzică poate fi plăcută, datorită puterii sale cathartice și a legăturii comunitare”, a declarat Dr. Solange Glasser. „Există adesea o concepție greșită conform căreia creativitatea în muzică este experimentată doar de către artist, însă există o creativitate inerentă în ascultarea muzicii. Aceasta stârnește sentimente de admirație, ne ancorează în prezent și ne ajută să ne reconectăm cu emoțiile noastre – creând un sentiment de apartenență.”
Atunci când vine vorba despre gusturile muzicale ale românilor, rezultatele unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie arată că aceștia ascultă – majoritar – muzică populară, muzică ușoară, pop românesc și pop străin, iar pentru 83% dintre aceștia muzica reprezintă un element foarte important în viața cotidiană. În ceea ce privește frecvența sesiunilor de ascultare, 75% dintre cei intervievați ascultă muzică zilnic, iar 25% de câteva ori pe săptămână, majoritatea alegând ca mijloace de redare radioul (59%), televizorul (59%), internetul (52%) și telefonul (40%).
Pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni apelează la sunet ca mijloc de vindecare, grijă față de sine și plăcere, Sonos se angajează să creeze experiențe de audiție intime, umane și fidele intenției artistului. Giles Martin, vicepreședinte, Sound Experience la Sonos, a declarat: „La Sonos, suntem motivați și inspirați de inovațiile care pot transforma modul în care ascultăm, ajutând oamenii să simtă mai mult din muzica pe care o iubesc. Atunci când activați funcția spatial audio, acesta poate amplifica acel sentiment și intimitatea pe care o simțiți cu artistul. Recenta noastră lansare a familiei Era a marcat această nouă evoluție a ascultării, Era 300 fiind prima noastră boxă inteligentă construită pentru spatial audio – creând o experiență sonoră care plasează ascultătorul în inima muzicii.”
Piesa „Frisson Trigger” realizată de Eric J este disponibilă acum pe Apple Music. Pentru o experiență de audiție completă, boxa Era 300 oferă sunet spațial revoluționar.
Utilizatorii pot asculta și alte piese despre care s-a dovedit științific că evocă emoții pe lista de redare Sonos „Music For Frisson” disponibilă pe Apple Music.