Draga mea, azi cum ești? Lasă-mă să ghicesc! Zilele tale își urmează cursul firesc, după o rutină bine stabilită, până când vine acea perioadă delicată din lună și… STOP… totul ia pauză și te scoate din ritm.
Când vorbim despre ciclul menstrual al unei femei, ne referim la schimbările fizice, psihologice și biologice care se produc în corpul acesteia, într-o anumită perioadă a lunii. Însă, disconfortul suferit de o femeie nu se manifestă exclusiv prin menstruație, deoarece ea poate suferi și de dureri în partea inferioară a spatelui, de sensibilitate la nivelul sânilor, balonare, sau dureri abdominale. Și totuși, ce ne provoacă starea de rău este dismenoreea sau durerea abdominală excesivă și anormală.
Ce implică aceasta?
Dismenoreea (durerea menstruală) este o durere pelvină intensă, care poate precede menstruația sau poate însoți ciclul și care se estompează odată cu sfârșitul acesteia. Durerea menstruală afectează marea majoritate a femeilor în timpul vârstei fertile. Este un disconfort fizic și psihologic, adesea atât de deranjant și debilitant, încât compromite puternic activitățile zilnice normale.
Dismenoreea este un sindrom complex, care pentru majoritatea femeilor este tolerabil și apare maxim 2 zile pe lună, dar există femei care suferă de acesta într-o formă atât de severă și cu durere intensă, încât nu pot desfășura activități zilnice normale.
Dismenoreea poate fi de mai multe tipuri:
- dismenoree primară – începe la o vârstă fragedă și poate fi cauza dezechilibrelor endocrine. Adesea există o predispoziție familială, iar simptomele constau în tulburări precum dureri de cap, dureri de spate inferioare, dureri abdominale, mai rar greață și diaree;
- dismenoreea secundară – apare la vârsta adultă și este legată de anumite patologii care afectează sistemul ginecologic, dintre care cea mai frecventă este endometrioza, urmată de polipi, chisturi ovariene, adenomioză, malformații congenitale, varicocel pelvin și fibrom uterin.
Cauți o soluție rapidă pentru ameliorarea durerilor menstruale?
O soluție ar fi plasturele cu efect de încălzire MENOFIX de la EVA INTIMA! Este ușor de aplicat, non-invaziv și nu limitează libertatea de mișcare. Acesta este autoadeziv, conceput pentru ameliorarea imediată și sigură a durerilor (crampelor) menstruale prezente în zona abdomenului inferior sau a spatelui.
Ce îl face să fie atât de eficient? Durata sa lungă de acțiune de până la 8 ore, forma sa specială de inimă și dimensiunea sa discretă. El oferă o încălzire optimă cu un aport de căldură 50-60 grade Celsius.
MENOFIX este un plasture cu efect de încălzire, de mare ajutor în perioada menstruației. Plasturele conține ingrediente precum fier, carbon activat și pudră de cuarț monzonit.
Cum acționează acesta? Pudra din fier care îmbracă suprafața plasturelui, atunci când intră în contact cu oxigenul, reacționează, această reacție conducând la eliberarea de căldură.
Plasturele poate fi utilizat și de către adolescente, cu vârsta peste 12 ani. Se folosește doar pentru uz extern, cu câteva precauții:
- Nu se aplică direct pe piele, ci peste lenjeria intimă, pentru a preveni arsurile;
- Nu se folosește în timpul sarcinii;
- Nu se aplică plasturele în caz de cicluri menstruale anormale (adică sângerări abundente);
- Este necesară supravegherea în cazul utilizării la/de către copii, bătrâni, persoane cu handicap sau persoane cu piele sensibilă.
Gama EVA INTIMA conține soluții complete de îngrijire pentru orice femeie, realizate exclusiv din ingrediente de origine naturală, fără hormoni și substanțe farmaceutice, menite să păstreze echilibrul și confortul zonei intime.
Produsele din gama Eva Intima sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Sensiblu, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Eva Intima și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.