- Compania KADRA a venit cu o serie de soluții împotriva virusului COVID-19
- Uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA pentru pregătirea secției de COVID de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta
- Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie au instalat în starea de urgență uși automate Record, o soluție sigură pentru delimitarea corectă a fluxurilor din spitale
Vremurile pe care le traversăm ne confruntă cu situații dintre cele mai diverse și neașteptate, pe care nu le-am mai trăit până acum, astfel că adaptarea și găsirea celor mai bune soluții de depășire a acestor probleme au devenit priorități. Pandemia de COVID-19 a adus sănătatea în centrul preocupărilor fiecăruia dintre noi și a reprezentat o adevărată provocare pentru sistemul medical românesc. Dacă soluțiile propuse de KADRA reprezentau până acum reguli de bune practici, între timp au devenit o adevărată necesitate. Mai ales în instituțiile sanitare, care au căutat să implementeze cele mai eficiente soluții de igienă și siguranță, pentru a reduce la minimum riscurile de contagiune.
Astfel, pentru pregătirea secției COVID a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost implementate uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA, care îndeplinesc întru totul nevoile spitalului de: igienă, siguranță, sigilare a spațiilor cu risc de contagiune și diminuarea riscului de contaminare intraspitalicească, în condițiile în care infecția cu COVID-19 prezintă cu grad foarte mare de transmitere. Ușile semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA rezolvă necesitatea existenței unor spații perfect controlate, care restricționează accesul și împiedică răspândirea virușilor și microbilor.
Pe lângă așa numitele „ușile curate” montate, la Institutul Marius Nasta a fost furnizat și sistemul de control acces, care permite delimitarea unor fluxuri clare în spital, separând secția COVID de restul secțiilor din clădire, pentru protecția si siguranța pacienților și a personalului medical. Controlul automat al accesului înseamnă că în zona respectivă pot pătrunde doar persoanele autorizate, pe bază de cartelă.
De ce uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA?
- Ușa semiermetică înseamnă, în primul rând, igienă sporită – prin utilizarea carcasei rotunjite şi a capacelor cu şuruburi ascunse se evită depunerea de praf şi particule, iar întreținerea este mult mai ușoară. În plus, o serie de dispozitive speciale descarcă energia electrostatică acumulată pe canaturile în mişcare, evitând astfel atragerea impurităţilor.
- Fiind automatizată, ușa nu necesită atingere din partea medicilor sau a pacienților, reducând astfel riscul de transmitere a infecțiilor nosocomiale. În plus, aripa ușii de spital semiermetice permite o etanșare parțială (pe două laturi), cu oprire pe ramurile verticale ale cadrului și contact pe linia de sus și pe podea.
- Automatizarea este silențioasă – grație operatorilor anti-vibrație, ușile semiermetice Tormed SER sunt ideale pentru zone unde liniștea este o cerință esențială. Are și deschidere de siguranță, asigurată de o baterie conținută în automatizare.
- În ceea ce privește ușa etanșă ermetic, aceasta are specifică sigilarea pe toate cele 4 laturi. Structura specială a uşii face ca, la mişcarea de închidere, canatul să coboare şi să gliseze, asigurând astfel etanşare perfectă.
- Ușile ermetice oferă siguranţă maximă, prin senzorii de detectare a prezenţei instalaţi în interiorul carcasei automatizării, asigurând protecţia nu numai a golului de trecere, ci şi a mişcărilor de deschidere laterală a canaturilor, pentru a evita coliziuni accidentale cu obstacole neprevăzute.
- Blatul din HPL permite dezinfectare frecventă cu diverse substanțe chimice, materialul fiind deosebit de rezistent.
Uși automate Record la Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie
Alte instituții din domeniul sanitar care au implementat pe timpul stării de urgență soluțiile de acces de la KADRA au fost Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, care au instalat uși automate Record, o soluție sigură pentru delimitarea corectă a fluxurilor din spitale. „Am plecat de la nevoia spitalului de a separa zonele unde are acces personalul medical de zonele unde pot intra pacienții. Am implementat un sistem de control acces pe bază de cartelă pentru cadrele medicale, integrând și controlul acces existent pentru a eficientiza costurilor. Ușile permit însă ca într-o fază ulterioară accesul să se realizeze complet contactless pentru și mai multă siguranță și igienă”, spune ……. coordonatorul de proiect din partea KADRA.
De ce uși automate Record pentru spitale?
Dincolo de calitatea elvențiană care reprezintă o garanție în sine, ușile Record au o serie de caracteristici care le recomandă pentru a fi folosite în unitățile medicale unde pot îmbunătăți simțitor experiența pacienților (ex: acces facil pentru persoanele cu mobilitate redusă), dar și mediul de lucru pentru personalul medical.
Prin ce se remarcă ușile automate glisante de la Record?
- Absența zgomotului în timpul funcționării datorită garniturii antivibrație
- Comunicarea interactivă între unitatea de control, motor, senzori și programator
- Ușor de utilizat, operare simplă a meniului prin afișarea textului în limba engleza, germană, franceză
- Senzorul de prezență detecteză persoanele aflate în zona de mișcare a ușii
- Economică – datorită deschiderii variabile, în funcție de frecvența utilizării
- Ușă inteligentă cu autoînvățare
În afara celor menționate mai sus, alte instituții din domeniul sanitar au implementat în această perioadă ușile automate, dar și alte soluții din portofoliul dedicat domeniului medical – TORMED, propuse de KADRA, iar printre ele se numără: Spitalul Filantropia, Spitalul de Urgenta Baia-Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu, Spitalul Judetean Oradea (extinderea acestuia, lucrare în curs). „În domeniul public, cele mai interesate de ușile automate în aceasta perioadă sunt spitalele, fapt care ne bucură foarte mult, atât ca furnizori de soluții, cât și ca pacienți”, spune Andreea Strugaru, co-fondator KADRA.