Portofoliul de solutii şi expertiza SIVECO Romania contribuie la „Agenda digitală pentru România”
Obiectivul SIVECO Romania în domeniul informatizării domeniului public constă în furnizarea de produse informatice performante, menite să crească calitatea şi accesibilitatea serviciilor oferite cetăţenilor.
Aceasta a fost tema prezentării făcute de Irina Socol, preşedinte şi director general SIVECO Romania, în cadrul conferinţei “Agenda Digitală”, eveniment desfăşurat ieri la Bucureşti, în prezenţa Vicepreşedintelui Comisiei Europene şi Comisarului European pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.
Prin soluţiile dezvoltate şi implementate în ultimii 20 de ani, SIVECO Romania probează că tehnologia informaţiei contează pentru cetăţeni, contribuind la modernizarea societăţii.
În acest moment, mai mult ca oricând, este nevoie de maximizarea potenţialului social şi economic al utilizării ITC, permiţând utlizatorilor accesul online cel putin la fel de facil ca şi cel la conţinut offline.
SIVECO Romania îşi asumă îndeplinirea de acţiuni cheie ale Agendei Europa 2020.
Concret, compania este implicată, în mod active, în:
– activităţi de formare şi în proiecte cu conţinut digital;
– programe europene de dezvoltare a resurselor umane şi a celor finanţate din proiecte de cercetare-dezvoltare;
– domeniul sănătăţii, cu soluţii informatice integrate, contribuind la creşterea calităţii serviciilor medicale şi farmaceutice.
SIVECO Romania este un jucător semnificativ pe piaţa Uniunii Europene, în statele membre sau candidate, cât şi un partener al Comisiei Europene, furnizând servicii IT pentru Oficiul pentru Publicaţii al Comisiei Europene – portalul CORDIS, Agenţia Europeană de Siguranţã a Aviaţiei, EUROSTAT şi Euroaid, proiecte finanţate prin programele europene Leonardo da Vinci, Socrates, eContentPlus.
Implicarea companiei în proiecte care urmăresc reducerea decalajelor digitale a fost recompensată, începând din anul 2001, în prestigioase competiţii precum European IT Excellence Awards, eEurope Awards, eLearning Awards, European eGovernment Awards.
“Implicarea noastră pentru implementarea Agendei Digitale stabilite de Uniunea Europeană face parte din strategia noastră de dezvoltare. Prin proiectele pe care le dezvoltăm pentru informatizarea educaţiei, agriculturii, sectorului medical, a celui vamal şi bancar, a administraţiei centrale şi locale, dorim să asigurăm cetăţenilor un acces larg şi nediscriminatoriu la serviciile publice şi să reducem eforturile administraţiei în ceea ce priveşte gestionarea şi controlul activităţilor. Suntem parteneri în proiecte de cercetare şi dezvoltare europene şi furnizăm soluţii complexe pentru organisme ale Comisiei Europene. De asemenea, dezvoltăm proiecte din fonduri europene pentru eliminarea decalajelor digitale, oferindu-le cursuri de formare în TIC unui număr de peste 50.000 de beneficiari”, a declarat Irina Socol.
Despre Agenda Digitală 2020
Agenda Digitala 2020, lansată în luna mai 2010, defineşte şapte domenii prioritare de actiune în UE: crearea unei pieţe unice digitale, interoperabilitate crescută, sporirea siguranţei şi a încrederii în internet, accesul mult mai rapid la internet, mai multe investitii în cercetare şi dezvoltare, ridicarea nivelului aptitudinilor şi incluziunii în materie de „alfabetizare digitală” şi aplicarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă societatea.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pregateste Agenda Digitala pentru România, care va conţine o strategia de informatizare a ţării pentru 2011-2020.