Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) a depus astazi, 24 martie 2010, la cele doua Camere ale Parlamentului, la Comisiile pentru cultura si Comisiile pentru buget, finate Raportul de activitate pe anul 2009.
Bilantul SRR pe anul 2009 reuneste rezultatele unui intreg mandat al Consiliului de Administratie investit de Parlament in iunie 2005. Perioada de aproape cinci ani a permis revitalizarea si modernizarea Radioului public, devenit o institutie stabilizata din punct de vedere editorial, financiar, al imaginii publice si al audientei.
Dintre obiectivele asumate si atinse in anul 2009 se numara plasarea SRR in topul institutiilor media din Romania si recunoasterea ei ca un serviciu public de anvergura europeana. SRR s-a situat in topul de audienta la nivel national, ca si in zona urbana, inclusiv Bucuresti, noutatea anului 2009 constituind o ofensiva multimedia materializata in produse jurnalistice moderne cu mare impact la publicul activ si la segmentul de populatie tanara. SRR este singura institutie media din Romania care s-a calificat in cadrul unui program de finantare prin accesarea unui fond de 4 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru un proiect consacrat formarii profesionale continue.
Un alt obiectiv al SRR a fost consolidarea procesului de echilibrare financiara in pofida unui climat economic marcat de o criza acuta ce a afectat profund si sectorul mass-media. Intr-un an economic extrem de dificil, cu o taxa radio situata la un nivel inferior celei din 2001, cu costuri sporite de realizare si difuzare a emisiunilor, ca si in contextul unor carente legislative privind taxa pentru serviciul public de radio, SRR a reusit incheierea exercitiului bugetar pe anul 2009 cu un profit superior celui din 2008.
Nu in ultimul rand, SRR si-a propus sa se afirme tot mai puternic ca un actor matur in peisajul audiovizual international, prin sprijinirea posturilor ce emit in limba romana din afara granitelor si prin afirmarea vocatiei europene si a cursului spre modernizare, un statut tot mai bine definit in organisme precum EBU si URTI.
Dintre proiectele strategice ale SRR pentru anul 2010 se numara lansarea unui program national pe unde medii destinat minoritatilor nationale; relansarea Radio Bucuresti printr-un amplu proiect desfasurat cu consultanta Deutsche Welle Akademie; dezvoltarea integrata si complementara a site-urilor SRR; dotarea SRR cu un car de transmisiuni prin satelit pentru situatii de urgenta si amplificarea prezentei Radio Romania in Republica Moldova ca raspuns la interesul manifestat de ascultatorii de peste Prut care doresc sa receptioneze cat mai multe posturi de radio din Romania.
{mosloadposition user10}