Ca lider al industriei alimentare și al producției sustenabile de carne de porc, Smithfield România consideră că implicarea continuă în programe de responsabilitate cu un impact pozitiv asupra comunităților în care își desfășoară activitatea, este o datorie de onoare.
În cei peste 17 de ani de activitate, compania a dezvoltat peste 13 de programe proprii de responsabilitate socială, pe direcțiile educație-social, protecția mediului și mai recent, sprijinirea sistemului medical. În cadrul acestor demersuri continue, educația pentru sănătate are o importanță majoră.
Smithfield România consideră că alimentația echilibrată rămâne un factor cheie în dezvoltarea tinerilor, dar și a comunităților, și dorește să contribuie la pregătirea celor mai mici membri ai comunității pentru a avea alegeri nutriționale sănătoase.
Din 2014 până în prezent, cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România și-a păstrat promisiunea de a încuraja elevii în adoptarea unei diete echilibrate pentru un stil de viață sănătos, prin susținerea de workshop-uri tematice.
La fel ca în ediția anterioară, și în acest an au fost incluși în program elevi din claselele I-VIII din peste 60 de comunități din județele Timiș și Arad. Aceștia au avut șansa să descopere care sunt regulile de bază pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, prin intermediul unui clip video interactiv.
Evenimentul din acest an face parte din seria evenimentelor „Săptămânile Tranziției Alimentare” din cadrul programului „Pactul pentru Tranziția Alimentară”, inițiat de Carrefour, în care Smithfield România este unul dintre parteneri. În cadrul acestui parteneriat, au fost oferite pachete cadou potrivite pentru gustări echilibrate pentru o parte dintre elevii beneficiari ai inițiativei Smithfield România.
„Sărbătorim anual, alături de elevii din școlile din Timiș și Arad, un eveniment care marchează preocuparea companiei pentru importanța conștientizării adoptării alimentației echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Suntem prezenți în cadrul comunităților cu informații valoroase pentru copii, cadre didactice și comunitate, în sens larg, prin intermediul unor lecții deschise interactive, cu informații structurate într-un mod accesibil și interesant. Dorim să evidențiem cu această ocazie și preocuparea noastră pentru prevenirea risipei alimentare, un subiect la care ar trebui cu toții să reflectăm în contextul Zilei Internaționale a Alimentației, și nu numai,” a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield România.
Despre Ziua Internațională a Alimentației
Adunarea Generală ONU a decis, în 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentației, considerând că „alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane”. Astfel, în fiecare an, în 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua Internațională a Alimentației. Această zi este sărbătorită în prezent în peste 150 de țări.