Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Smantana: o delicatesa la indemana

Inca din cele mai vechi timpuri, statutul social a fost dat nu doar de stilul de viata, ci si de alimentele consumate. In acele vremuri, in care mancarea buna era rezervata oamenilor cu statut social ridicat, alimente precum untul si smantana erau considerate a fi adevarate delicatese. In zilele noastre, lucrurile nu mai stau asa!

Stim prea bine ca doar cateva lingurite de smantana adaugate in mancare pot transforma masa intr-un adevarat festin, preparatele dobandind un gust mult mai intens. Acest lucru se datoreaza grasimii din smantana, care actioneaza ca un potentator pentru aromele diferitelor preparate, intensificand astfel gustul acestora. Bucataria romaneasca traditionala foloseste din plin smantana: sarmalutele, mamaliguta cu branza si smantana, ciorba de burta, prajiturile de casa si alte bunatati traditionale nu ar mai avea aceeasi savoare fara smantana.

Dincolo de gustul delicios pe care il confera preparatelor, smantana este si un aliment deosebit de hranitor, cu o valoare nutritiva ridicata. Este bine de stiut ca smantana are diferite procente de grasime, fiecare sortiment putand fi folosit in functie de preferintele, gusturile si necesitatile noastre.

Astfel, putem imbina mamaliguta cu telemea sau tartinele calde cu smantana Napolact Prima cu 25% grasime, obtinuta din cel mai bun lapte, prin metode traditionale romanesti. Chiar daca procentul de grasime este mare, smantana Napolact contine lecitina, care ajuta la metabolizarea colesterolului.  

Daca dorim sa adaugam smantana pe sarmalute, la friptura, la sosurile pentru bucate, smantana Gospodar de la Napolact cu doar 15 % grasime este cea mai potrivita. Obtinuta din cel mai bun lapte si dupa o reteta traditionala romaneasca, smantana Gospodar de la Napolact este ingredientul perfect, care va da savoare mancarurilor alese.

Gama de produse Napolact cuprinde toate sortimentele specifice industriei laptelui: lapte proaspat, iaurt, sana, chefir, lapte batut, branzeturi (branzeturi fermentate – Tilsit, Moeciu, Olanda; specialitati – Nasal, Manastur; cascaval – Dej, Sacele, Tarnita, Bobalna; telemea Huedin si branza proaspata de vaci). De asemenea, in portofoliul Napolact, sub brandul Napoca exista si o gama diversificata de inghetate, compania fiind printre cei mai mari producatori de inghetata din Romania.

Produsele Napolact sunt prezente la nivel national, in toate marile lanturi internationale de retail, fiind apreciate de consumatorii din intreaga tara.

***
Incearca anul acesta o reteta noua si delicioasa: miel la cuptor cu smantana si ciuperci, care cu siguranta va fi pe placul familei tale si al invitatilor. Pentru preparare aveti nevoie de:
– 1 kg carne de miel,
– 1/2 kg de ciuperci
– 300 g smantana Gospodar de la Napolact
– condimente
– cimbru
– 2-3 foi de dafin
– cateva boabe de piper negru
– 3-4 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
·    Se taie carnea de miel in bucati si se lasa intr-un castronas, fiind presarat deasupra cu sare, piperul alb, boabele de piper negru si usturoi;
·    Dupa jumatate de ora, se fierbe cateva minute in apa condimentata;
·    Se prajesc bucatile carne intr-o lingura de unt cat sa se rumeneasca putin;
·    Se adauga ciupercile taiate si se da la cuptor pentru 40 minute
·    La final, se toarna smantana Gospodar de la Napolact si se serveste cald cu patrunjel deasupra.

Pofta buna!

Bucuresti, 3.04.2007

{mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.