In ultimii ani, politicile de “Green IT” castiga tot mai mult teren, bucurandu-se de adeziunea a numerosi formatori de opinie, atat din zona privata, cat si din cea publica. Referindu-se la o abordare ecologica asupra problematicii de mediu, acest concept denumeste preocuparea constienta a organizatiilor IT pentru crearea de solutii informatice neagresive in raport cu factorii naturali. Marii jucatori din industria software sunt din ce in ce mai preocupati de sanatatea si conservarea calitatii naturale a mediului. Pentru aceasta, principalii dezvoltatori IT se preocupa, cu prioritate, de crearea de produse si servicii sigure si non-invazive. La randul lor, utilizatorii de solutii informatice, cu mult mai maturi in deciziile lor de business decat in urma cu cativa ani, isi indreapta interesul catre acele produse informatice care respecta cel mai bine principiile ecologice, in spiritul protejarii proprietatilor nealterate ale mediului.
In efortul lor de a asimila mijloacele informatice ecologice, organizatiile romanesti beneficiaza de suportul calificat si de expertiza marilor dezvoltatori IT. La acest moment, intregul mediu antreprenorial are acces atat la informatiile, cat si la instrumentele necesare pentru a se armoniza cu politicile de protectie a mediului.
Pe fondul preocuparilor intense privind conservarea unui mediu sanatos, specialistii SIVECO Romania s-au impus ca promotori ai principiilor “Green Economy”, propunand solutii informatice ecologice. Fie ca vorbim de managementul deseurilor, de managementul documentelor, sau de managementul transporturilor, produsele SIVECO Romania incurajeaza folosirea rationala a resurselor – hartie, carburanti, energie etc. cu efecte benefice și pentru productivitatea organizatiilor. Prin intermediul produselor si serviciilor pe care le ofera, SIVECO Romania se implica proactiv in imbunatatirea climatului economic romanesc, contribuind, totodata, la propagarea principiilor de buna practica in protejarea si conservarea mediului inconjurator.
{mosloadposition user10}