Indicatorii care au fost avuti in vedere la realizarea topului sunt: cifra neta de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienta utilizarii capitalului angajat
SIVECO Romania castiga un nou premiu: Locul intai la categoria "Cercetare-Dezvoltare si High Tech/Tehnologia Informatiei". Premiul a fost acordat de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in cadrul celei de-a XV-a editii a evenimentului "Topul national al firmelor 2008".
Realizarea topului firmelor din Romania are in vedere sase domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare si High Tech; Industrie; Agricultura, Pescuit, Piscicultura; Constructii; Servicii; Comert, Export, Turism. Clasamentul de top al fiecarui judet contine cate 10 firme pentru fiecare domeniu de activitate si clasa de marime.
Indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor sunt: cifra neta de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienta utilizarii capitalului angajat.
Baza de evaluare a clasamentului a constat in procesarea de catre cele 42 de Camere de Comert si Industrie Judetene a datelor financiare privind 617.000 de agenti economici care au depus bilant contabil pentru anul financiar 2007. Dintre acestea, 201.000 au indeplinit conditiile de participare la top si 28.400 de firme au accedat in cele 42 de topuri judetene pe locurile 1-10.
Irina Socol Presedinte si Director General al SIVECO Romania, a declarat: "Suntem bucurosi ca ne mentinem de peste 10 ani in topul celor mai bune firme din Romania. Prin proiectele pe care le dezvoltam – in domeniul educatiei, sanatatii, agriculturii, pentru administratia publica, pentru companii de top din Romania, dar si din Europa de Sud Est, Africa de Nord, Golf, CIS, demonstram ca putem fi de folos oamenilor, putem ajuta companiile sa se dezvolte, iar acest lucru ne motiveaza si ne obliga sa fim in continuare la fel de buni".
Companiile clasate pe locurile 1-10 reprezinta un procent de 0,3% din totalul societatilor din Romania, dar genereaza mai mult de 30% din cifra de afaceri a firmelor din Romania, oferind locuri de munca pentru 15% din numarul salariatilor de la nivel national.
Din punct de vedere al structurarii firmelor clasate pe locurile 1 – 10 pe clase de marime, 25,37% sunt microintreprinderi, 25,04% – intreprinderi mici, 23,15% – intreprinderi mijlocii, 17,17% – intreprinderi mari, 9,25% – intreprinderi foarte mari.
"Competitia selecteaza valorile, determinandu-le sa accepte conditia de punct cardinal. Acei oameni de afaceri ajunsi in varful piramidei drept puncte de referinta ale cetatii trebuie nu atat felicitati, cat mai mult urmati pe drumul reusitei" a spus Mihail Vlasov, presedintele CCIR.
{mosloadposition user10}