Distincţia a fost acordată pentru implicarea companiei SIVECO Romania în proiecte cu valoare socială importantă
SIVECO Romania a fost desemnată în finala mondială din cadrul Microsoft Worldwide Partner Conference 2010, drept "Partenerul Anului" în regiunea Europei Centrale şi de Est la categoria "Citizenship" pentru proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere".
Premiile Microsoft recunosc inovaţia, plus valoarea de business şi rezultatele partenerilor din toată lumea, câştigătorii acestor râvnite distincţii fiind performeri recunoscuţi ai industriei IT care s-au remarcat prin dedicaţia lor în utilizarea tehnologiilor Microsoft şi furnizarea de soluţii adaptate nevoilor consumatorilor.
În 2010, câştigătorii desemnaţi de catre Microsoft Central Eastern Europe au fost selectaţi din peste 500 de propuneri primite din cadrul reţelei de parteneri din regiune şi au fost prezentaţi public la Microsoft Worldwide Partner Conference 2010.
Acest eveniment anual, dedicat partenerilor din industrie, s-a desfăşurat în perioada 11 -15 iulie în Washington D.C.
Prezent la gala de decernare a premiilor, Alexandru Coşbuc, Director Adjunct de Vânzări Internaţionale în cadrul SIVECO Romania, a declarat: "Recunoaşterea calităţii proiectelor pe care le derulăm, ne onorează, cu atât mai mult cu cât, la concursul din 2010, ne-am aflat în compania selectă a unor firme prestigioase din întreaga lume, nu doar din Europa. SIVECO Romania derulează proiecte de mare complexitate şi anvergura în Europa Centrală şi de Est dar şi în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Spaţiul CIS. Soluţiile de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eBusiness au o puternică încărcătură socială, contribuind în mod decisiv la eliminarea decalajelor digitale şi, implicit, la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Aceasta considerăm că este cea mai bună modalitate de a ne manifesta responsabilitatea civică – probând excelenţa profesională în domenii în care deţinem expertiză, cu impact pozitiv în dezvoltarea comunităţilor."
"Economia bazată pe Cunoaştere", proiect iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, se desfăşoară în 255 de comunităţi din România, având ca obiectiv major asigurarea accesului la informaţie pentru reducerea decalajului digital, alfabetizare digitală şi creare de competenţe pentru o societate incluzivă. Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) dezvoltat în cadrul acestui proiect facilitează comunicarea între şi cu aceste comunităţi defavorizate, punând la dispoziţia publicului larg accesul exhaustiv la informaţii din domenii precum educaţie, cultură, administraţie şi antreprenoriat.