Diageo Reserve World Class, cea mai prestigioasă competiţie dedicată barmanilor pasionaţi de mixologie, şi-a ales finalistul român în cadrul celei de-a patra ediţie a competiţiei. Silviu Popa, barman la Charlie Pub în Cluj-Napoca, a surprins membrii juriului cu un bar de inspiraţie mexicană şi cocktail-uri inedite. El va reprezenta România în cadrul etapei internaţionale ce se va desfăşura în perioada 20-25 august în Mexico City, un oraş renumit pentru dezvoltarea sa vibrantă şi cosmopolită.
Finala în România a Diageo Reserve World Class a avut loc pe 7 şi 8 iunie la Linea – closer to the moon, cel mai nou rooftop din Bucureşti, situat la ultimul etaj al clubului Interbelic. Aici, aspiranţii la titlul de Diageo World Class Bartender of The Year au experimentat un mix autentic între moştenirea culturală a fine drinking-ului, tehnica inovativă în combinarea celor mai surprinzătoare elemente şi băuturi spirtoase, precum şi cele mai noi trenduri în materie de cocktail-uri, produse şi gusturi.
Prima zi de concurs a adus trei provocări pentru cei 10 barmani ajunşi în etapa finală – Aperitif & Starter, A couple walks in şi American Classics -, care i-au inspirat pe finalişti să creeze cocktail-uri pe baza produselor Reserve, portofoliul Diageo de băuturi spirtoase super-premium. Cea de-a doua zi i-a provocat pe cei mai buni patru barmani rămaşi în competiţie să creeze un pop-up bar în doar 24 de ore, care să surprindă esenţa stilului lor de bartending. Cele trei probe – Judges Championship serve, Guest Signature serve şi Reserve Punch -, au pus la încercare talentul, creativitatea şi pasiunea participanţilor, elemente cheie în alegerea celui mai bun barman din România. Silviu Popa a reuşit să convingă juriul că el poate reprezenta România în marea finală, creând un pop-up bar cosmopolit, de inspiraţie mexicană, şi cocktail-uri vibrante, care i-au adus mult râvnitul premiu.
„Silviu Popa ne-a surprins în acest an, reuşind să cucerească prin pasiunea şi creativitatea lui atât publicul, cât şi juriul. Este o figură reprezentativă pentru bartending-ul românesc, un barman foarte talentat care a participat şi la celelalte ediţii World Class din România, devenind în fiecare an tot mai bun. Ne bucurăm că va reprezenta România în marea finală din Mexico City; îi ţinem pumnii şi ne dorim să revină în România cu marele premiu”, afirmă Lucian Turcu, Diageo Reserve Brand Ambassador.
M-am pregătit patru ani pentru acest premiu sunt fericit să reprezint România în marea finală World Class din Mexico City. Provocările la care am fost supuşi, dar şi talentul colegilor mei din concurs au făcut ca această competiţie să fie foarte strânsă şi dificilă. Cred că World Class ne ajută să ne testăm limitele, să ne punem creativitatea la încercare şi să dăm tot ce avem mai bun pentru a cuceri publicul şi juriul prin cocktail-urile propuse, afirmă Silviu Popa, câştigător Diageo World Class România 2017.
Cele două zile de concurs au adus noi provocări în arta de a crea băuturi care să ducă la experienţe senzoriale complete. Will Thompson, World Class Manager for European Partner Markets, şi Spike Marchant, Global Brand Manager World Class, au fost cei doi membrii ai juriului, experţi în industria ospitalităţii şi recunoscuţi la nivel global pentru experienţa lor. Anul acesta au avut un rol important în decizia juriului şi preferinţele publicului.
Diageo Bar Academy este cel mai mare program de instruire în domeniul mixologiei din industria băuturilor alcoolice, iar Diageo World Class este cea mai prestigioasă şi importantă competiţie la nivel mondial dedicată barmanilor. Diageo este liderul mondial al producătorilor de băuturi premium, iar în România partenerul său este PPD România, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi spirtoase. Prin această competiţie, Diageo îşi propune să lanseze tendinţele în mixologie şi să descopere cele mai mari talente ale bartending-ului mondial.