Ce îi putem oferi unui bebeluş în afară de iubire, afecţiune şi atenţie? Este o întrebare pe care noi, părinţii de pici, ne-o punem zilnic. Universul unui bebeluş cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni este greu de înţeles pentru noi, adulții. Însă, în ciuda complexităţii sale, există numeroase studii realizate pe parcursul unor perioade îndelungate care ne pot ajuta să înţelegem. De exemplu, un copil de patru săptămâni poate să facă diferenţa între sunete şi poate deja să îşi exprime sentimentele. Ţine doar de noi, părinţii lui, să îi înţelegem limbajul şi să ne apropiem din ce în ce mai mult de el.
„Prin ochi de bebe” – un concept pentru a-i înțelege pe cei mici
În săptămâna a şaptea, ochii copilului pot deja să urmărească obiecte într-un mod consistent. Bebelușul are tendinţa de a apuca orice obiect aflat în preajma lui. Mai mult, creierul unui bebeluş creşte cu circa 1% în fiecare zi, în primele trei luni de viaţă. Tot în această perioadă, creierul piticului dezvoltă peste un milion de conexiuni neuronale în fiecare secundă, dezvoltarea lui fiind influenţată de factori precum interacţiunea cu mediul, relaţiile cu cei din jur şi experienţele lui. Astfel, este important să fim alături de bebeluşi în călătoria lor de explorare a lumii înconjurătoare, noi părinţii având un rol esenţial în dezvoltarea armonioasă a bebeluşului.
Colecţia de cărţi ”Prin ochi de bebe”, creată de editura Sierra Madre, a fost lansată în România la sfârşitul anului trecut şi este adresată tuturor bebeluşilor cu vârste cuprinse între 0 si 12 luni. Conceptul se bazează pe studii internaţionale ce ne arată cum contrastele alb-negru sunt cele mai puternice şi mai uşoare combinaţii de culori pe care un bebeluş le poate recunoaşte din primele luni de viaţă. Formele de contrast ridicat pot fi plictisitoare pentru adulţi, dar acestea sunt concepute pentru a menţine atenţia copiilor, stimulând curiozitatea şi activitatea creierului celor mici, contribuind la o dezvoltare vizuală mai rapidă şi o mai mare claritate mentală.
“Prin Ochi de Bebe este o serie grafică inovativă pe piaţa de carte. Aceasta prezintă un material ilustrativ la care copilul este receptiv încă din primele zile de viaţă. O recomand parinţilor pentru stimularea dezvoltarii cognitive a copilului”, a declarat Florentina Moldovanu, medic primar pediatrie, doctor în ştiinte medicale, autor de lucrări ştiintifice şi cercetari în pediatrie.
Parteneriat Sierra Madre – Biogenis
Sierra Madre anunţă semnarea unui parteneriat de colaborare cu Biogenis, singura bancă privată de celule stem din România cu propriul centru de transplant.
“Dezvoltarea unui nou născut ţine de o serie extinsă de factori, iar parteneriatul cu Sierra Madre vine să sublinieze dorința companiei Biogenis de a fi alături de viitorii părinți pe drumul sănătății și al dezvoltării emoţionale, intelectuale şi sociale a copiilor lor, oferind acestora cele mai noi ustensile științifice”, a declarat Dorin Pirciog, Director general Biogenis.
Cele două companii urmează să desfăşoare în perioda imediat următoare o serie de activităţi de marketing dedicate părinţilor, sesiunile urmând a avea loc în evenimentele regionale realizate de compania Biogenis.
În plus, parcursul lansărilor de carte ”Prin ochi de bebe” va continua anul acesta în diferite orașe din țară. În curând, pe data de 9 februarie, urmează lansarea la Constanța, la librăria Dorian Gray, apoi la Brașov, la Timișoara ș.a.m.d. Vă invităm să țineți aproape pe pagina comunității #PrinOchideBebe de pe Facebook pentru a afla din timp unde vor avea loc următoarele evenimente.