Levon Harutiunian
Editura METEOR Publishing
Pentru foarte multe persoane, Siberia este un loc sinonim cu umilinta. Multe persoane au fost deportate aici in timpul comunismului, fiind acuzate ca sunt elemente sociale periculoase, nefiind asadar pe placul regimului.
Oameni de varste diferite, din locuri diverite, de origini diverse s-au vazut dintr-o data in postura de detinut. Au avut de suportat umilinte pentru multi incredibile, si-au vazut viitorul distrus. Ar mai fi un lucru important de adaugat: personajul central este legata de Romania (cel putin partial, fiind nascut in Tbilisi in 1913).
Levon Harutiunian isi scrie memoriile intr-un fel de lunga scrisoare bine inchegata, concisa, sentimentala dar realista. Cineva (o sa aflati si cine si care este relatia cu Levon Harutiunian) se ocupa de aceste memorii si, iata, ele vad lumina tiparului. O istorie… cu un final intrucatva fericit – persoana in cauza reuseste sa se intoarca acasa.
Dar urmele lasate de anii petrecuti in lagarul din Siberia, unsprezece la numar, nu pot fi sterse. Viata continua, Levon Harutiunian depune o marturie si iata ca acum volumul care contine „reeditarea acestei marturii tragice se vrea un omagiu adus celor 33 de armeni din Romania dusi de autoritatile sovietice la Moscova si condamnati la ani grei de detentie in Siberia.”.
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user9}