Spațiul din frigiderul tău pare prea mic pentru toate alimentele pe care vrei să le așezi pe rafturile sale? Poate! Dar, oricum, credem că ți-ar prinde bine o reorganizarea a conținutului, în special dacă vrei ca mâncarea să se menține nealterată.
Este incredibil cum frigiderul tău va părea, instant, mai încăpător dacă te asiguri că produsele pe care le pui în interiorul său sunt aranjate așa cum trebuie. Ce înseamnă acest lucru? Descoperă sfaturile noastre!
Așează fructele și legumele în compartimentele speciale
Dacă ești adepta dietei vegetariene sau dacă, pur și simplu, familia ta adoră fructele și legumele cât mai proaspete, depozitează-le în compartimentele dedicate ale frigiderului. De regulă, există două sertare distincte, astfel că poți alege să separi fructele de legume. În acest mod, mirosurile și aromele nu se vor amesteca între ele. Dacă ai un model mai vechi de frigider sau dacă, din anumite motive nu poți folosi compartimentele frigiderului poți așeza fructele și legumele în cutii alimentare. Acestea ar trebui să conțină și câteva puncte de aerisire, pentru a evita formarea condensului.
Poziționează carnea crudă pe raftul superior
Recomandarea noastră este să poziționezi carnea crudă și peștele pe raftul superior, la fel ca și alte alimente care vor fi consumate curând. Trebuie să știi un secret, însă: carnea proaspătă nu rezistă mai mult de 48 de ore în frigider.
Joacă-te cu rafturile reglabile
Rafturile reglabile te ajută să creezi un spațiu special pentru mâncarea gătită și pentru mezeluri. În cazul oalelor cu mâncare gătită, asigură-te că ai acoperit-o cu un capac sau, cel puțin, cu folie de aluminiu (cunoscută și drept staniol). În acest mod previi dispersia mirosului în tot frigiderul și o protejezi de curenții puternici de aer rece.
Valorifică spațiul disponibil pe ușa interioară a frigiderului
Frigiderele, chiar și modelele mai vechi, sunt prevăzute, pe partea interioară a ușii, cu compartimente speciale. Aici poți așeza borcanele, sticlele de lapte, ouăle și sosurile (ketchup, muștar etc.). Tot pe ușa interioară poți așeza și sticle cu diverse lichide, precum și cutii de suc sau iaurturi.
Folosește un aparat de vidat alimente
Pentru a păstra alimentele la frigider un timp cât mai îndelungat, dar și pentru a economi spațiu în interiorul frigiderului încearcă un aparat de vidat. Ba chiar mai mult decât atât, în pungile vidate poți păstra și diverse lichide, cum ar fi sucul de roșii, vinul și multe altele.
Fă inventarul alimentelor din frigider!
O dată pe săptămână, fă o regulă din a inventaria alimentele pe care le ai în frigider. Astfel, vei evita risipa deoarece produsele respective nu vor zace în frigider ci le vei valorifica și, de asemenea, vei face loc pe rafturile sale!
Un frigider bine organizat permite circulația uniformă a aerului în interiorul său și, desigur, contribuie la menținerea prospețimii alimentelor. Nu în ultimul rând, îți va fi mai ușor să găsești alimentele necesare atunci când iți este foarte sau pregătești masa.