Revista BEBELONIA revine gratuit online pe bebelonia.ro, precum și în format print, cu o mulțime de informații, sfaturi utile, interviuri. Peste 30 de specialişti ne oferă noi perspective, claritate şi siguranță în cele 130 de pagini, despre subiecte precum: relația cu partenerul după ce apar copiii, schimbările prin care trece corpul mamei post-partum, îngrijirea şi nevoile reale, dezvoltarea bebeluşului până la 1 an, primii paşi, primele măsuri de siguranță în casă, prima febră, somnul, anxietatea de separare, diversificarea, vacanțele, recomandări şi activități în cuplu.
„Sper să vă ajute revista – ghidul de supraviețuire, de fapt – şi să vă mai uşureze din muncă. Să bâjbâiţi mai puţin în viaţa de părinte. Să sădiţi de pe acum, de când sunt ei bebeluşi, cele mai importante seminţe pentru o relaţie armonioasă pe viaţă. Şi da, poate nu ştim mereu dacă facem ce trebuie. Cum trebuie. Dar măcar ştim că facem tot ce putem.”, spune Alexandra Lopotaru, fondatoarea revistei BEBELONIA (jurnalist, blogger, autoare de cărți pentru copii). Pentru Alexandra, lansarea revistei vine împreună cu o mare bucurie: a treia sarcină. „O putem lua de la capăt? Cât de multă răbdare mai avem? Câte nopţi albe mai putem duce? Cât de pregătiți suntem pentru ea? De fapt, suntem vreodată pregătiţi să fim părinţi? Cred că nu. Cred că avem în fiecare zi de învăţat şi de îmbunătăţit, fie de suntem la primul copil sau la al treilea. Şi cred că, pe lângă instinctul nostru, pe lângă iubirea ce ţâşneşte din cele mai adânci crăpături ale inimii, e necesar să ne informăm corect, constant şi din surse sigure, ca să putem să luăm cele mai bune decizii pentru noi şi pentru copiii noștri.” – sunt gândurile cu care se deschide a doua ediție a revistei BEBELONIA.
Despre perioada de „bebelușeală”, actrița Dana Rogoz mărturisește, în interviul special al revistei despre maternitate, povestea și relația ei cu cei doi copii, Vlad și Lia: „nu cred să fi existat vreo perioadă în care să mă fi simţit mai utilă decât mă simțeam atunci. Pur şi simplu simţeam că sunt de ajuns. Că sunt de ajuns pentru un om. Că sunt suficient de bună. Că atât timp cât sunt în braţele mele, ei vor fi bine.”
Pe lângă informațiile medicale legate de dezvoltarea copilului, stimularea abilităților cognitive și socioemoționale, alimentație și somn, revista include și sfaturi pentru mame și familii.
Organizarea este unul din aspectele importante care ajută mult la menținerea unei stări de echilibru. „Le recomand gravidelor să își construiască, alături de partener, familie şi prieteni, un plan pentru după naștere, nu doar pentru naștere: cu activități, perioade de livrat mâncare, cumpărături, curățenie, cine sunt persoanele responsabile, cine plimbă câinele, riscuri posibile etc. Nimic în afara conexiunii cu bebelușul și a hrănirii copilului nu ar trebui să apară în „programul” unei proaspete mame. ”, scrie moașa Irina Popescu Mateescu.
Grija față de alimentație ar trebui să se regăsească în planul fiecărei mame. „Prea multe femei se concentrează exclusiv pe copil după naștere și ajung, din păcate, ca la 8-9 luni post-partum să aibă dezechilibre hormonale serioase. E bine să avem mese regulate și hrănitoare. Prioritizăm un ritm de mese în ideea de a avea DEJA un plan sănătos de mese la care copilul se va adapta când începe diversificarea, în loc să ajungă mama să mănânce firimiturile de la masa copilului, să gătească separat și să se hrănească când apucă. Asta e cea mai scurtă cale către dezechilibre hormonale și oboseală cronică post-partum”, spune Mihaela Brăilescu, nutriţionist, coach de sănătate feminină şi speaker educaţional, care oferă o serie de soluții și recomandări practice.
Articolele de specialitate din revista BEBELONIA includ sfaturi de la: Dr. Denise Borali (medic primar obstetrică-ginecologie), Dr. Cristiana Mirică (medic primar pediatru), Dr. Mihaela Oros (medic primar pediatru cu supraspecializare în somnologie), Dr. Mădălina Brencus (medic rezident Psihiatrie Pediatrică), Dr. Mădălina Lăzăroiu (medic rezident Medicină de Familie), Dr. Oscar Caceres (expert în intoleranţe şi alergii alimentare), Dr. Ilinca Tranulis (medic specialist pediatru), Dr. Alice Dona (medic specialist geriatrie-gerontologie, expert în siguranță auto), Irina Popescu Mateescu (moaşă licenţiată), Ioana Dulcu (psiholog clinic și hipnoterapeut), Mihaela Brăilescu (nutriţionist şi coach de sănătate feminină), Paula Hizanu (tehnician nutriţionist), Amalia Veringă (consilier în psihonutriţie), Andreea Jercan (consultant în somnul copilului), Christina Vorobiov (consultant babywearing), Diana Mihăilă (specialist în soluţii de organizare), Gabriela Hranovschi (specialist Montessori), Veronica Ţicu (fizioterapeut), alături de Iulian Bobîrnea, vicepreşedinte Filiala Sector 4, Crucea Roşie. Din echipa proiectului fac parte: Nicoleta Mănăilă, Alexandra Ciorăscu, Ema Ene, Marcela Ghera, Mihai Lopotaru, Adelina Oprescu, alături de colaboratoarele Andreea Grecu (tastebazaar.ro), Cătălina Bucur (sunnysideup.ro), Mădălina Stănculescu, Alexa Stănescu (Alexisme.ro), Cristina Iancu, Cristina Neag, Ramona Dănăilă și Ancuţa Stoian.
Revista BEBELONIA, ediția 2 COPILUL 6 – 12 LUNI, se poate descărca online gratuit de pe bebelonia.ro (137 de pagini), și este disponibilă, în format print (130 de pagini) în maternitățile Regina Maria din București, Brașov, Cluj, Timișoara.
Parteneri: Regina Maria, CashClub, Innergy, BebeBrands, ErFi, Siguranță Auto Copii, BebeKiki, Câte-n lună și-n stele, ISARA, Diva Gold, NumNum, Oona Kids
Din cuprins:
Andreea Jercan demontează cele mai răspândite mituri despre somn
Moaşa Irina Popescu Mateescu, despre cum putem sprijini mamele după naştere
Interviu cu Dr. Denise Borali, despre schimbările corpului post-partum, de la fizic la emoţional
O abordare holistică a îngrijirii mamei după naştere, cu nutriționistul Mihaela Brăilescu
Despre sex, echilibru şi viața de cuplu după apariția copilului, cu psiholog Ioana Dulcu
Cele mai importante etape de dezvoltare ale bebeluşilor până într-un an
Dr. Mihaela Oros ne spune cum să procedăm când cei mici se trezesc foarte des
Când apare, ce este anxietatea de separare şi ce să facem când copilul plânge după noi, de dr. Mădălina Brencus
Dr. Mădălina Lăzăroiu ne liniștește cu sfaturi utile în cazul febrei la bebeluşi
Despre legătura dintre dermatita atopică, alergie şi permeabilitatea intestinului, cu dr. Oscar Caceres
Când şi cum începem introducerea alimentelor solide, cu dr. Ilinca Tranulis
Nutriționistul Paula Hizanu a pregătit pentru noi un Meal Plan complet pentru 7 zile
Amalia Veringă, consilier în psihonutriţie, ne spune cum să ne bucurăm de masă împreună
Ce trebuie să facem în caz de înec, arsuri, hemoragii, fracturi, alergii sau electrocutare
De ce e bine să ne purtăm copiii, care sunt poziţiile corecte şi cele mai bune sisteme de purtare
Diana Mihăilă, primul specialist în soluţii de organizare din România, ne oferă sfaturi despre camera bebeluşului
Care sunt primele măsuri de siguranţă pe care să le luăm, ca să facem casa un loc sigur de explorat
Când încep copiii să meargă, când ar trebui să ne îngrijorăm şi cu ce să îi încălţăm
Cum putem stimula copiii prin joacă cu obiecte pe care le găsim chiar în casa noastră
Ca să insuflăm dragostea pentru lectură, e bine să începem cu cărţi potrivite vârstei lor
Vacanţele îi ajută pe cei mici să se dezvolte cognitiv şi emoţional
Ce luăm cu noi în bagajul de mână şi în bagajul de cală ca să avem vacanţe liniştite
Destinaţii de vacanţă potrivite pentru toată familia, aproape de casă