J. Krishnamurti
David Bohm
Editura Herald
Cei de la Editura Herald ne propun inca o carte care se "asculta" nu doar cu mintea, ci si cu sufleful. O lucrare menita a se citi pe indelete, in liniste, cu mintea deschisa mai ales – asa poate fi descrisa lucrarea de fata.
Sfarsitul timpului este in fapt o carte care cuprinde dialoguri intre Jiddu Krishnamurti si David Bohm pe diverse teme. Dialogurile, dupa cum precizeaza traducatorul, sunt "eminanente practice". "Pentru cititor, utilitatea acestor dialoguri consta in gradul lor de aplicabilitate, de clarificare in propria-i viata a temelor respective, precum si in revelatiile interioare aduse de aceste dialoguri." Ion Raica, p. 5)
Cu fiecare capitol cititorul este atras mai adanc in gandirea si schimburile de idei ale celor doi. Uneori acestia par a avea pareri diferite, alteori exact aceste schimburi de replici devin mingi servite care deschid noi perspective si ii ofera cititorului posibilitatea de a patrunde intelesul unor concepte sau idei.
Dialogurile si capitolele se inlantuie logic, iar noi va spunem doar ca o sa vedeti ca se vorbeste despre curatarea mintii de acumularea timpului, de ruperea sablonului activitatii egocentrice dar si despre importanta care a ajuns sa fie acordata gandirii si care nu ar fi tocmai un lucru bun. Ca mica paranteza, trebuie spus ca acesta este un capitol foarte interesant si cu idei cu siguranta inedite pentru multi. Multe alte subiecte interesante sunt aduse in discutie, iar pentru a putea le putea patrunde sensul intr-adevar trebuie sa "ascultati" aceasta carte.
"Creativitatea este starea in care eul e absent iar mintea nu mai este punctul central al experientelor si cautarilor noastre. Creativitatea nu este o stare permanenta, e o reinnoire de fiecare clipa, o miscare in care nu exista "eu" si "al meu", in care gandul nu se mai indreapta spre anumite experiente si realizari, spre un scop sau motiv. Creativitatea poate exista numai in absenta eului; e singura stare esentiala ce are acces la realitate, creatoarea tuturor lucrurilor." Jiddu Krishnamurti
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}