Sub egida Hubului MACRO-REGIONAL DUNĂRE – MAREA NEAGRĂ, fondat sub Președinția CLUJ IT Cluster la Constanța (februarie 2019), cu ocazia recentului Forum Anual al Dunării (Palatul Parlamentului, iunie 2019), în urma consultării cu institute partenere care coordonează studii avansate și doctorale în cadrul Academiei Române, a fost lansată seria sesiunilor estivale, atât on line, cât și live, după modelul de Școală Pre-Doctorală, cu scopul sprijinirii celor interesați printr-un mentorat pro-activ constând în pregătirea, consilierea și recomandarea, în special la școlile doctorale ale Academiei Române. Programul de formare are drept public-țintă în special pe profesioniștii, consultanții, avocații, managerii sau decidenții potențiali care, conform modelelor testate pe plan european și internațional, au astfel oportunitatea de a promova mai prestigios și mai rapid în carieră, inclusiv prin obținerea titlului de doctor într-un anumit domeniu dorit.
Obiectivul-cheie al acestor sesiuni, care se desfășoară în lunile iulie-august-septembrie, constă în ghidajul celor motivați de continuarea carierei, fie în țară, fie la nivel UE, pentru a dezvolta, în cadrul viitoarelor lor lucrări științifice, îndeosebi aplicații și metodologii inovative în contextul priorităților dezvoltării macro-regionale de proiecte și afaceri în Regiunea UE a Dunării și în Bazinul Mării Negre.
Sesiunile au loc în serii de câte maxim 5 zile, atât la sediul Institutului de Cercetări Juridice – Casa Academiei Române, cât și la cel al Bazei Nautice – Lacul Mamaia – Universitatea Maritimă din Constanța, Președinte CLDR România. Cei interesați de sesiunile estivale la Constanța pot primi și sprijin pentru cazarea în condiții cât mai convenabile în cadrul Bazei Nautice. Alternativ, pentru cei care nu se pot deplasa la București sau Constanța, sesiunea poate fi organizată și online, pe platforma educațională CIO-SUERD (de tip Moodle).
Sesiunile on line încep din data de 10 iulie 2019, pe platforma educațională CIO-SUERD, cu acces flexibil în funcție de programul fiecărui participant și se încheie în luna septembrie. La final, pe baza cunoștințelor și consilierii oferite, ca evaluare, cursanții vor prezenta o schiță / concept cadru a unei teme cu caracter cât mai inter-disciplinar și inovativ posibil. Cei interesați vor fi, de asemenea, îndrumați și recomandați către filierele optime de continuare a carierei lor profesionale.
Tematica inter-disciplinară a sesiunilor estivale:
• pentru project managerii, consultanții și antreprenorii în economie circulară, bioeconomie și managementul inovării – Expert în managementul bioeconomiei, inovării și bunei guvernanțe
• pentru cei interesați în studiile de planificare și dezvoltare macro-regională, în special în context SUERD – Expert în dezvoltare macroregională – Regiunea UE a Dunării
• pentru urbaniști, arhitecți, decidenți – Expert în inovare urbană – Smart City
• pentru cei interesați de domeniul turismului și serviciilor conexe – Promotor și Expert în Managementul Destinației Turistice (OMD)
• pentru specialiștii IT&C – Ofițer Protecție Date cu Caracter Personal (DPO), respectiv Expert în incidente de securitate GDPR & CyberSecurity.
Care sunt principalele beneficii ale participării?
1. acompaniere de la A la Z în scopul valorificării unei idei/proiect personal, evitând inteligent orice recurs la tehnici ”copy-paste”
2. orientarea cât mai aplicativă a temei alese, inclusiv prin ”marketizarea” sa și includerea în proiectele Acceleratorului de Idei și Afaceri al Hub-ului Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră
3. stabilirea legăturii și recomandarea către domeniul / coordonatorul lucrării de doctorat
4. însușirea și punerea în practică a celor mai actuale instrumente inovative, implicit de protecția drepturilor de autor
5. Certificat de Absolvire însoțit de Anexă de Studii și, la cerere, Scrisoare de Recomandare.
Înscrierile se fac conform principiului „Primul venit-primul servit”. Detalii suplimentare pot fi solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: ciosuerd@gmail.com ori telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.
Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio7, Juridice.ro.
Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Opinia Națională, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.