Editura Trei și librăriile Cărturești te cheamă să explorezi mai multe straturi ale istoriei, din 26 până în 30 septembrie, cu jurnaliști, istorici, cercetători, la cea de-a doua ediție Histories: where historians and their stories meet.
De la ora 20:00, interviurile cu David Rooney (luni, 26 septembrie), Margaret MacMillan (marți, 27 septembrie), Sr. Richard Firth-Godbehere (miercuri, 28 septembrie) și Misha Glenny (joi, 29 septembrie), moderate de jurnalistul Cristian Pătrășconiu, vor fi difuzate pe paginile de Facebook ale editurii Trei și Cărturești.
Se va discuta despre timp și măsurarea lui, evenimentele care au dus la izbucnirea Primului Război Mondial, istoria emoțiilor și felul în care sentimentele noastre au construit lumea în care trăim, dar și despre istoria geopolitcii balcanice.
În perioada 26-30 septembrie, pe carturesti.ro, toate titlurile de istorie de la Trei vor avea o reducere de 20%.
David Rooney este istoric al tehnologiei și fost custode al departamentului dedicat măsurării timpului la Royal Observatory din Greenwich. Este implicat în administrarea a trei instituții de orologerie, inclusiv cel mai vechi muzeu al ceasurilor, și locuiește la Londra, aproape de meridianul Greenwich. A mai publicat și Spaces of Congestion and Traffic: Politics and Technologies in Twentieth-Century London, Mathematics: How It Shaped Our World și Ruth Belville: The Greenwich Time Lady.
Autoarea de origine canadiană Margaret MacMillan este un istoric de renume mondial, profesor emerit de istorie internațională la Universitatea Oxford și profesor la Universitatea din Toronto. Este autoarea unor lucrări de mare succes, traduse în mai multe limbi și încununate cu premii prestigioase, precum Războiul care a pus capăt păcii: Drumul spre 1914, Făuritorii păcii: Șase luni care au schimbat lumea și Oamenii istoriei, publicate și în limba română de editura Trei.
Dr. Richard Firth-Godbehere, unul dintre experții de talie mondială în domeniul emoțiilor, este un cercetător independent și consultant în istoria, limbajul, știința și filosofia emoțiilor și membru de onoare al Centrului pentru istoria emoțiilor din cadrul Queen Mary University of London. Lucrarea sa interdisciplinară, trecând prin istorie, psihologie, lingvistică și futurism, arată modul în care emoțiile se schimbă de-a lungul istoriei și cum anume aceste schimbări influențează parcursul omenirii.
Misha Glenny a studiat la Universitatea din Bristol și Universitatea Carolină din Praga. Reportajele sale despre căderea comunismului în 1989-1990 au fost extrem de apreciate și au dus la scrierea primei sale cărți, The Rebirth of History. În timpul crizei iugoslave de la începutul anilor ’90, a fost corespondent al postului BBC pentru Europa Centrală. În 1993, a fost distins cu Premiul Sony pentru relatările sale din Iugoslavia, iar cartea sa The Fall of Yugoslavia (1993) a primit Premiul Clubului Corespondenților de Presă Străni pentru Cea Mai Bună Carte de Afaceri Externe.