Introducere în sound design și istoria muzicii experimentale. Atelier online pentru adolescenți
Tinerii bucureșteni cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani sunt invitați să participe la un atelier gratuit dedicat artei sonore contemporane, moderat de artista și compozitoarea Diana Miron și sound designerul Laurențiu Coțac. Cursurile, care încep pe 17 octombrie, sunt organizate în cadrul proiectului cultural SEEN, inițiat de Asociația Nucleu 0000, în parteneriat cu Galeria Leilei și Primăria Sectorului 2 din București. Atelierul se va desfășura online, pe ZOOM, și cuprinde elemente de istoria muzicii contemporane, alături de noțiuni teoretice și practice de compoziție sonoră, montaj sonor și producție muzicală computerizată. Trainerii îi vor asista tinerii participanți pe tot parcursul lecției, inclusiv pentru instalarea unor aplicații sau softuri de lucru dedicate.
Înscrierile se fac până în data de 15 octombrie inclusiv, iar cursul se va desfășura în perioada 17 și 23 octombrie, câte 2 ore pe zi online pe Zoom, intervalul orar va fi stabilit de comun acord. Cursul este gratuit.
Ce se întâmpla? Compozițiile și înregistrările realizate în cadrul atelierului vor fi utilizate într-un concert performance, care va avea loc pe 23 octombrie, la Galeria Leilei din București. Intervenția performativă va fi transmisă live pe pagina de Facebook a galeriei.
Cum participi? Pentru a participa, cei interesați trebuie să aibă o pereche de căști și acces la un laptop. Îi rugăm pe toți cei interesați să trimită un mesaj pe pagina noastră sau un e-mail, la adresa dianamirons@yahoo.com. Mesajul trebuie să conțină două înregistrări audio sau video cu ei cântând, sau cu muzică proprie compusă în software-ul lor preferat, alături de o frază prin care să ne povestească ce legătură simt față de universul sunetelor și ce tip de muzică îi atrage mai mult.
Diana Miron (vioară, voce, compoziție, sound designer). Diana Miron (n. 1989) este o artistă cu un parcurs internațional în muzica clasică/contemporană. Începe să studieze muzica la vârsta de 5 ani și finalizează educația formală cu licență și master în Compoziție Jazz, la Universitatea Națională de Muzică București. Colaborările cu artiști români și internaționali o eliberează de barierele stilistice, orientând-o către o zonă alternativă. Explorează sunetul, improvizația (solo/colectivă), video art şi artă performativă. Proiectele ei includ compoziție și sound design pentru spectacole de teatru sau film, ateliere de lucru în vocal coaching sau instalații performative.
Laurențiu Coțac (contrabas, compoziție, inginer de sunet, coordonator). Laurențiu Coțac (n. 1986) este contrabasist și sound designer stabilit în București, care activează în muzica de avangardă și punk. Cu experiență în editarea de sunet, sound design și compoziție muzicală pentru producții audio-video, film documentar ș.a., este pasionat de field recording și înregistrează locurile pe care le vizitează. Activează în Ansamblul International Hyperion, condus de Iancu Dumitrescu, în trupa Bastos și în grupul And Then This.
Proiect co-finanțat de Primăria Sector 2.
PARTENERI: Propagarta, The Institute, Radio România Cultural, Radio București FM, Smark, IQAds, Teletext, Revista Arta, Modernism.ro, Zile și Nopți, Feeder, Spotmedia, Iqool, Revista Atelierul, Ziarul Metropolis și Munteanu.