Panasonic a lansat prima gamă de camere de supraveghere bazate pe tehnologia IP
Panasonic a lansat astăzi, în premieră pentru piaţa din România, zece modele de camere de supraveghere din gama i-Pro. Bazate pe cea mai sofisticată tehnologie în materie de securitate, noile produse vin cu o serie de avantaje revoluţionare: imagini de înaltă rezoluţie şi fidelitate, acoperirea unor suprafeţe de 4 ori mai mari decât în cazul camerelor standard şi costuri de exploatare scăzute.
Gama Panasonic i-Pro (supraveghere video prin tehnologie IP) cuprinde zece modele, atât de camere fixe cât şi camere fixe tip dome şi camere mobile tip dome. Fiecare dintre aceste modele funcţionează după principii similare Internetului, oferind extensibilitate crescuta, flexibilitate şi transmitere a informaţiei în timp real.
“Internetul a devenit o parte din ce în ce mai importantă în mediul personal cât şi în cel de afaceri iar nevoia de securitate creşte pe zi ce trece. În aceste condiţii, e firesc să dezvoltăm soluţii tehnologice care să îmbine cele două aspecte. Panasonic oferă, prin gama i-Pro prezentată astăzi, o serie de avantaje clare care reprezintă următorul pas în serviciile de securitate ale viitorului”, a precizat Ștefan Ichim, Business Systems Sales & Marketing Senior Manager, Panasonic România.
Datorită numărului tot mai mare de utilizatori de Internet, supravegherea prin tehnologia IP reprezintă soluţia cea mai practică, rapidă şi uşor de folosit.
Rapiditate şi performanţă la cel mai înalt nivel
Cele zece modele beneficiază de tehnologii avansate precum Mega Pixel, Super Dynamic, PoE şi ABF.
Mega Pixel permite surprinderea unor imagini de înaltă fidelitate pe o suprafaţă de 4 ori mai mare decât camerele standard în timp ce Super Dynamic asigură vizualizarea simultană atât a imaginilor din zonele puternic luminate cât şi a celor din zonele întunecate. PoE (Power over Ethernet) permite transmiterea atât a imaginilor cât şi a energiei electrice prin intermediul cablului UTP, reducându-se astfel costurile de instalare, iar ABF (Auto Back Focus) reprezintă acţiunea prin care focusul se reglează automat.
În plus, mai exista o memorie de urgenţă SD utilă în cazul în care conexiunea între cameră şi reţea sau între înregistrator şi reţea este întreruptă. În aceste situaţii, camera continuă să înregistreze pe cardul de memorie SD cu care este dotată, iar în momentul refacerii conexiunii imaginile înregistrate local sunt automat trimise către înregistrator. Panasonic a găsit soluţii de back-up şi pentru cazurile în care unul dintre hard-disk-urile înregistratorului se strică şi a implementat sistemul Redundanţa RAID. Acesta permite recuperarea imaginilor de pe discurile avariate utilizând celelalte discuri funcționale.
Utilizare simplă, rezultate complexe
Cu o serie întreagă de tehnologii încorporate, camerele de supraveghere video Panasonic funcţionează pe baza unor principii pe cât de complexe, pe atât de uşor de aplicat. Astfel, cu o cameră video, si un inregistrator IP semnalul este recepţionat, stocat direct în format digital şi transmis imediat prin Internet sau Intranet. Beneficiile sunt multiple:
· SCALABILITATEA – posibilitatea gestionării unui număr foarte mare de camere din reţea în locaţii diferite, pe arii geografice extinse.
· FLEXIBILITATEA – sistemele de supraveghere IP pot fi administrate remote prin intermediul unui browser web. Astfel, un administrator poate adăuga sau şterge un user şi poate configura o cameră de oriunde în lume.
· INTEGRAREA CU ALTE TIPURI DE SISTEME – pot fi integrate cu sisteme de control acces sau sisteme de alarmare la efracţie.
· REDUCEREA COSTURILOR – o cameră poate fi realocată oriunde există disponibilă o conexiune de reţea de internet iar cheltuielile de întreţinere şi cele pentru personalul specializat în mentenanța sistemelor de securitate vor scãdea.
În România, sistemele de supraveghere video Panasonic vor fi implementate la cel mai înalt nivel de către SAV Integrated Systems, companie cu capital integral românesc, fondată în anul 2007. SAV Integrated Systems oferă soluții inovatoare în sfera proiectãrii, instalãrii ºi mentenanþei audio vizualului dar ºi în sfera design-ului, distribuției, instalãrii și mentenanței de sisteme de securitate. Compania vizeazã furnizarea de soluții la cheie prin integrarea sistemelor și echipamentelor de cãtre o echipã de specialiști orientatã pe nevoile specifice ale fiecãrui client în parte.
Prin echipamentele lansate astăzi, Panasonic oferă soluţii performante şi eficiente de securitate, potrivite cerințelor din mai multe industrii: banking, finanţe, sănătate, transport, retail, spaţii publice, etc.
„Tehnologia IP schimbă modul în care se desfăşoară supravegherea. Tehnologia IP oferă managerului, salariatului, cetăţeanului posibilitatea de a se implica în monitorizarea la locul de muncă, fie pentru performanţă, fie pentru motive de siguraţă. Supravegherea IP va deveni în curând un mod de viaţă pentru omul obişnuit prin creşterea siguranţei şi confortului tuturor”, a adăugat Alexandru Mina, Advertising & Communication Coordinator, Panasonic România.
{mosloadposition user10}